Велинград - online - Общината рестартира поръчка за ремонти в болницата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината рестартира поръчка за ремонти в болницата
Публикувано 2013-08-13 09:18:58 от Темпо

Обществената поръчка за строително-ремонтни дейности в рамките на проекта за реконструкция и оборудване на общинската болница стартира на 9 юли и трябваше да се проведе на 20 август 2013 г. Междувременно, с решение от 26 юли, поръчката е прекратена от кмета Иван Лебанов заради установени нарушения в документацията, които не могат да бъдат отстранени по друг начин.

С дата 7 август общината рестартира поръчката и я насрочи за нова дата - 17 септември 2013 г. Прогнозната стойност на ремонтите възлиза на 570 054 лева. Средствата по целия проект в размер на около 2.3 милиона лева са осигурени от Оперативна програма “Регионално развитие”, която поема 99.17% от разходите. Така за общината остава да осигури съфинансиране само на 0.83% от средствата.
Бъдещите ремонти са свързани с монтажа и работата на новата медицинска апаратура за отделенията и лабораториите, която ще бъде осигурена по проекта. За целта ще са предвидени подмяна на подови настилки, боядисване на стени и тавани, съборяне на стени за оформяне на нови помещения, подмяна на вентилационната система и монтаж на окачени тавани. Важна част от строително-ремонтните дейности ще бъде подмяната на стария, често развалящ се болничен асансьор с нов, който да отговаря на съвременните изисквания за лечебно заведение. При монтажа на новия асансьор ще се запази шахтата и машинното помещение. На входа на “МБАЛ-Велинград” предстои поставяне на платформен лифт, който ще улесни достъпа на хората с увреждания до болничното заведение.
По отношение на реализацията на цялостния проект общината е притисната от крайните срокове, които изтичат догодина през пролетта. До забавянето се стигна след фалстарт на обществената поръчка за медицинско оборудване, която също се наложи да бъде спирана и повторно обявявана, а след провеждането й се чака решението на Комисията за защита на конкуренцията заради постъпили жалби.
Ако не се вмести в срока, общината ще загуби средствата по най-големия печелен досега проект за общинската болница. Това би била значима загуба и за всички жители на общината и региона, които чакат положителни промени в системата на здравеопазването и “МБАЛ-Велинград”. Така че е важно това да е финал на нарушенията в документацията и процедурните спорове и начало на истинската работа по проекта.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай