Велинград - online - В Ракитово определиха такси за минерална вода 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В Ракитово определиха такси за минерална вода
Публикувано 2013-08-13 09:24:29 от Темпо

На 31 юли 2013 г. Община Ракитово прие Наредба за условията и реда за издаване на разрешителни за ползване и прокарване на водопроводи за минерална вода. Находището на минерална вода е общинско и се стопанисва от кмета, а разрешителните за ползване ще се дават с решение на местния парламент. Постъпилите заявления ще се публикуват на официалната интернет страница на общината. Дадените разрешителни ще се отразяват в регистър, който е публичен.

Общинският съвет на Ракитово ще определя количествата минерална вода, мястото на водовзимане, сроковете и таксите за ползване. Съветниците ще взимат решение съобразно приоритетите и политиката за ползване на минералната вода в интерес на гражданите и на развитието на общината, като степенуват исканията за резрешителни по важност.
Първоначалната такса за издаване на разрешително е 250 лева, а продължението - 100 лева. С наредбата са определени и цените за ползване. Цената за кубик минерална вода за балнеолечение и профилактика ще е 0.07.5 лв., за хигиенни бани, спорт и отдих - 0.15 лв., за геотермално отопление 0.22.5 лв., за СПА хотели - 0.45 лв. и за производствени и стопански нужди 0.30 лв.
Фиксирани са и глоби за ползване на минерална вода без разрешително или в нарушение на договора. Те варират от 150 до 1000 лева при ползване на1 литър в секунда до 10 000 лева при ползване на количества от 10 до 100 литра в секунда.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола