Велинград - online - Църквата в Лъджене грее празнично за Голяма Богородица 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Църквата в Лъджене грее празнично за Голяма Богородица
Публикувано 2013-08-13 09:29:56 от Темпо

Църквата “Успение Богородично” ще посрещне своя храмов празник на 15 август със завършено външно авторско осветление. Една част от LED-осветлението бе направено в навечерието на Коледа, а друга бе довършена за предстоящия празничен ден, който народът нарича Голяма Богородица.

Идеята за осветяване на църковната фасада е на хотелиера Ангел Манолов. LED-светлините подчертават строгите и хармонични линии на сградата и я разкриват в нейната пълна красота. Църквата “Успение Богородично” е разположена на възлово място в центъра на Велинград, на кръстовище, през което минават всички велинградчани и туристи. И е важно храмът да не тъне в тъмнина, а да грее в светлина и то не само на празници.
След раждането на първоначалната идея тя е прегърната от отец Иван Чалъмов и Златко Златанов, които се включват в общото дело. В подкрепа на благородната кауза с парични дарения се отзовават хотелите “Олимп”, “Рич”, Гранд хотел “Велинград”, “Том и Нези Класик, “Велина”, “Сирона пропърти” (“Бор” и “Свети Спас”), “Макси”, “Камена”, “Тото шанс”, кафе “Брио”, “Родопско село”, Учебно-опитно горското стопанство “Г. Аврамов” - Юндола, помагат и Борис Голомехов, Реджеп Ходжов и Яким Илиев.
Техническото изпълнение на проекта е дело на Тодор Белчов. Вече е направено осветлението на цялата фасада, включително на кръстовете на камбанарията. Този етап е окончателно завършен, но имаме и следващи идеи за красиво оформяне на зелените площи около църквата, сподели г-н Манолов.
Хубаво е, че храмът ще посрещне празника си, греещ в светлина. Адмирации за хората, превърнали добрата мисъл в общо дело и в реалност. И дано пътят към храма става още по-светъл и по-красив.
Елена Баева

ПРАЗНИЧНО
В дните преди празника, на 9 август, в църквата “Успение Богородично” бе отслужена вечерня с молебен-канон към Света Богородица от Негово Високопреподобие архиерейския наместник на Пазарджишката духовна околия и игумен на Баткунския манастир “Св.св. Петър и Павел” архимандрид Яков заедно със свещеници от Пазарджик и Чепинското корито. Неделната служба на 11 август бе водена от свещеник Гоце Христов, духовник на българската християнска общност в Португалия. Продължава събирането на средства за курбана, който по традиция ще се раздаде от църквата на Голяма Богородица.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола