Велинград - online - Договорът на “паяк”-а изтече, летен хаос с паркирането 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Договорът на “паяк”-а изтече, летен хаос с паркирането
Публикувано 2013-08-13 09:31:25 от Темпо

Точно в разгара на туристическия сезон Велинград остана без “паяк”. Вече близо месец всички жители и гости на курорта имат възможността да си паркират автомобилите, без да се страхуват, че ще бъдат вдигнати и закарани на наказателен паркинг. Резултатът: улици, тротоари и зелени площи, затрупани с МПС.

По информация от Юлиана Ковачева, управител на общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” (“СИП”), в чийто ресор е и дейността на “паяк”-а, договорът с фирмата е изтекъл на 8 август 2013 г. и засега не е преподписан. Седмици преди това от фирмата са съобщили, че имат сериозна повреда и специализираният автомобил влиза в сервиз. От “Спортни имоти и пазари” са изпратили докладна до принципала Община Велинград и са провели среща с КАТ по горещия проблем с неправилното паркиране, което буквално запушва голяма част от най-важните пътни артерии в града. Допълнително напрежение идва от разкопаните тротоари по централни улици, което още повече затруднява движението на пешеходците.
Общината и “СИП” са двойно губещи: първо - заради хаоса с паркирането в пика на сезона, който в никакъв случай не е плюс за курорта и второ - заради липсващите приходи в хазната, които логично са най-високи през летните месеци. Получава се парадокс, че през изминалите месеци с “паяк”-а бяха “дисциплинирани” основно жителите на общината, а в момента има десетки нарушители, които паркират както и където им падне и не търпят санкции.
Според г-жа Ковачева решението на проблема ще бъде намерено, ако общината закупи собствен “паяк” и не зависи от друга фирма. Припомняме, че подобно предложение бе внесено от кмета в Общинския съвет, но мнозинството съветници не се съгласиха общината да задели 48 000 лева за закупуване на специализирания автомобил.
При така създалата се ситуация от “СИП” имат и други начини освен “паяк”-а да санкционират нарушителите - скоби и глоби. Още повече права и задължения за спазване на правилата за движение има Пътната полиция. И ако всеки си свърши работата, ще има повече ред в паркирането във Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай