Велинград - online - За първи път международно участие на “Велинбълдън” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За първи път международно участие на “Велинбълдън”
Публикувано 2013-08-20 09:20:02 от Темпо

През изминалата седмица се изигра традиционният турнир по тенис на корт, известен под името “Велинбълдън”. Всички срещи се играха на червения корт на болница “ВИТА”, като в надпреварата взеха участие 32 мъже и 8 жени. 16 от тях се включиха и в надпреварата на двойки. Турнирът за първи път се превърна и в международен, след като в него участие взе италианецът Лука Велуси, който е велинградски зет.

В надпреварата при жените първото място спечели шефката на “Лидл-България” Милена Драгийска. Тя спечели трофея без на практика да изиграе и една минута на финала, тъй като нейната съперничка се отказа от участие поради контузия.
В срещите на двойки на полуфиналите Димитър Каленов - Лука Велуси спечелиха срещу Ковачев и Йовчев. В другия полуфинал братята Иво и Васил Кюркчиеви отстраниха Емануил Тодомиров и Валери Греков. Финалната среща на двойки обаче бе спечелена служебно от Каленов и Велуси, след като братя Кюркчиеви не се явиха.
Двубоите на сингъл изправиха един срещу друг на полуфиналите братя Кюркчиеви, като Иво спечели мача с 2:0 сета. В другия полуфинал Виктор Йовчев победи Валери Греков с 6:1, 7:2. Финалната среща се изигра вечерта в неделя, 18 август и бе своеобразно повторение на миналогодишния финал, като отново за купата се бориха Иво Кюркчиев и Виктор Йовчев. Иво Кюркчиев стана шампион на “Велинбълдън 2013”, след като спечели победата срещу Виктор Йовчев със 7:5 и 6:4.
Спонсори на традиционната проява от летния спортен календар на Велинград бяха д-р Димитър Каленов, нотариус Антоний Гетов, Н. Кърпачев и адвокатска кантора на Валери Греков.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води