Велинград - online - ПОЩА: Пътуване за европейци? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПОЩА: Пътуване за европейци?
Публикувано 2013-08-20 09:34:10 от Темпо

Здравейте, вестник “Темпо”,
Обръщам се към вас като издание, което уважавам и чета, когато прекарвам отпуската си във Велинград. Забелязала съм, че публикувате мнения на читатели, които засягат съществуващи неуредици из града. Надявам се и моето писмо да намери гластност.

Майка ми е родена във Велинград и притежваме имот тук, така че всяка година през лятото аз и семейството ми пътуваме с автобус по линията София - Велинград, понякога по няколко пъти в двете посоки. Винаги са ме възмущавали старите, мръсни и неклиматизирани автобуси на “Чепино автотранспорт“ ЕООД, които по никакъв начин не подхождат на имиджа на курорт, какъвто Велинград претендира да бъде. Всяко лято ме побиват тръпки при мисълта за поредното кошмарно пътуване, което аз и двете ми деца трябва да изтърпим. Дъщеря ми, която е на 7 г., има проблем със завоите по пътя и почти винаги и става лошо, но нещата нямаше да бъдат толкова зле, ако не беше непоносимият задух в автобуса и то в най-големите жеги. Синът ми е само на две годинки и честно да ви кажа, ако имах избор, въобще нямаше да го качвам на подобно возило, което може и да става за добитък, но за хора и още повече малки деца представлява опасно за здравето средство.
Миналото лято се връщахме в София с дъщеря ми и автобусът се развали по пътя насред дефилето, където нямаше никакво покритие на мобилни мрежи и шофьорът дори не можеше да се обади за помощ. Извадихме късмет, че не бях с едногодишния си (тогава) син и не беше жега, иначе не мога да си представя как щяхме да оцелеем 1 час на жегата насред скалите, докато дойде нов автобус. А какво щеше да стане, ако спирачките бяха отказали докато взимаме опасен завой над реката? Не искам дори да си го помисля!
Но да се върна на по-скорошния повод за това писмо. От тази година цената на билета от 12 стана 15 лева. Запитах се дали поводът за увеличението не е закупуването на нови автобуси. Вярно е, но само донякъде. Свидетел съм, че има поне един новозакупен автобус, който изглежда чист, по-нов и най-важното - с работещ климатик. Наложи ми се да пътувам общо 4 пъти по линията и за щастие винаги попадах на “добрия“ автобус. До миналата сряда (14.08), когато ми се наложи да се върна в София с рейса в 13.30 и какво беше стъписването ми да видя до болка познатото мръсно, вмирисано и задушливо возило! Когато по някое време се оплакахме от непоносимата атмосфера вътре, шофьорът пусна “подобието“ или това което беше останало от някогашния климатик, в резултат на което се вдигна такава невероятна пушилка, че белият ми панталон стана сив! Това е, което получихме като “услуга“ срещу цената от 15 лева!
Малкото ми дете все още е във Велинград и направо ме втриса при мисълта, че в края на август, пак може да ми изневери късмета и ще ми се наложи да го превозвам в подобна душегубка! Затова се обръщам към вас с въпрос: има ли начин да се санкционират подобни превозвачи, които не осигуряват елементарни условия за пътниците си, но за сметка на това увеличават цените безконтролно? Наясно ли е община Велинград с условията за пътуване по нейните линии и това ли е начинът да се увеличи потока от туристи? Дали някой би се осмелил да повтори подобно кошмарно пътуване? Не е ли нелепо да се наречеш “СПА столица на Балканите“, а да превозваш с мръсни автобуси от 80-те години на миналия век? Като цяло Велинград си има доста трески за дялане и има още много какво да се свърши, докато наистина заслужи гръмкото си прозвище. Само един пресен пример са повсеместните пътни ремонти в разгара на туристическия сезон. Но това е друга тема!
Ще бъда благодарна за Вашето съдействие!
С поздрави и уважение: Десислава Цонева

От редакцията: Писмото и зададените в него въпроси са на вниманието на фирмата-превозвач и общината. Редакцията е готова да публикува техните позиции.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай