Велинград - online - Велинград в плен на пътни ремонти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Велинград в плен на пътни ремонти
Публикувано 2013-08-20 09:54:27 от Темпо

Пак затвориха дефилето за 8 дни
Пътят Варвара - Велинград е затворен за още една августовска седмица. От Агенция “Пътна инфраструктура” съобщиха, че за ремонтни дейности временон се спира движението на моторни превозни средства от 7 часа на 19 август до 18 часа на 26 август 2013 г. За шофьорите е полезно да знаят, че в указания период до 7 часа сутрин и след 19 часа вечер пътят ще бъде отворен за движение.

Затварянето на дефилето е по искане на фирма “ИСА-2000”, която прави ремонта. От агенцията и фирмата не уточняват дали това е поредното или последното затваряне на основния път към курорта това лято. От Областната управа уточниха, че за времето, в което се спира движението, ще се прави пътната маркировка и ще се довърши ремонтът на топлопровод в района на Варварските минерални бани.
Ден преди затварянето на пътя - в неделя, 18 август, по дефилето се образуваха огромни колони от автомобили. Най-сериозната колизия е на входа откъм Варвара, където временно се минава по обходен път в близост до реката. Въпреки огранизирания пропусквателен режим се стигна до голямо задръстване и масово недоволство сред пътуващите. Успоредно с това продължават ремонтите по отсечката Велинград - Юндола, където се полага още един слой асфалт и движението се регулира.Неприятна новина е спирането на стартиралите преди две лета и все още недовършени ремонти по пътя Юндола - Якоруда заради фалит на фирмата-изпълнител.
Недоволството сред представителите на туристическия бранш и на местния бизнес заради поредното затваряне на пътя Варвара - Велинград е голямо. На фона на слабия курортен сезон основно се разчиташе на традиционното раздвижване през август, но точно тогава пътната агенция реши вече на два пъти да затвори дефилето. Взимането на подобно решение изобщо не се стикова нито с общината, нито с местни браншови организации. Още по-голямо е възмущението, че при предишното затваряне преди броени дни Агенция “Пътна инфраструктура” и “ИСА-2000” не поставиха задължителните табели на обходните маршрути и десетки пътуващи, включително от транспортни фирми, загубиха ценно време и средства заради липсата на предварителна разгласа и указателни табели. За съжаление отговорните фактори пак не са се поучили от грешките и шансовете на туристите да се объркат с обходните пътища остават големи.
Темпо

Центърът в разкопки и задръствания
С повече от месец закъснение спрямо обявената начална дата големият ремонт по улиците “Александър Стамболийски” и “Юндола” най-после стартира. На 12 август фирмата-изпълнител “ИСА-2000” започна изкъртването на асфалтовата настилка от кръстовището при жп-гарата и продължи по двете улици, за които е предвидена смяна на водопроводната и канализационна мрежа и цялостно асфалтиране.
Заместник-кметът Атанаска Хрисчева съобщи, че парите от безлихвения заем в размер на 2.2 милиона лева, осигурени от държавното предприятие ПУДООС, вече са налични. След изкъртването на асфалта и вдигането на паветата ремонтът ще продължи с подмяна на ВиК мрежата, като новите тръби са поръчани.
Във връзка с ремонта е въведена временна организация на движението в центъра на Велинград. В посока Каменица - Чепино и обратно остават отворени за движение възловите кръстовища при жп-гарата и при светофарите на ул. “Ал. Стамболийски”.
Летният трафик е много натоварен и на места се създават големи задръствания. Освен големият брой автомобили затруднения в движението създават многото неправилно паркирани по обходните маршрути МПС. Критична е ситуацията на кръстовищата зад Старата община и при хотел “Рич”, но няма полицаи, които да регулират трафика, а договорът с “паяк”-а е изтекъл. Неправилно паркираните автомобили и бусове създават огромни проблеми на големите камиони и тирове, които са принудени да завиват с поредица от маневри и това увеличава задръстванията.
Много са оплакванията, че обходните маршрути не са добре обозначени, а туристите масово се лутат как да стигнат до избрания от тях хотел или къща за гости.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води