Велинград - online - Съветниците прекъсват ваканцията за извънредна сесия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците прекъсват ваканцията за извънредна сесия
Публикувано 2013-08-27 09:32:01 от Темпо

Подобно на колегите си депутати и общинските съветници във Велинград ще трябва да се съберат на извънредно заседание през ваканционния август. Извънредната сесия на местния парламент е насрочена за 29 август (четвъртък) от 16.30 часа.

Спешната задача на Общинския съвет е да утвърди изменения на бюджета и програмата за капиталови разходи, както и да гласува решения за ползване на банков кредит по текущи в момента проекти.
Наред с това са входирани две предложения за изменение на решението за събаряне на Културния дом - председателят на групата на БСП Тома Пачалов и кметът Иван Лебанов внасят две проекто-решения сградата да не се събаря. До тук се стигна след продължилата повече от година и половина обществена дискусия и публично обсъждане на проблема, възникнал сред като в самия край на 2011 г. съветниците гласуваха за събаряне на Културния дом.
Повторно съветниците ще се занимават и с преподписване на споразумението за трите МВЕЦ-а “Чукура”, “Лепеница” и “Пещерата” по искане на софийската фирма “Делектра”.
Сред горещите финансови теми на августовската сесия ще бъдат отчетите на управителите и контрольорите на общинските дружества “ВКТВ” и “МБАЛ-Велинград” за второто тримесечие на 2013 г. Управителят на “ВКТВ” Борис Голомехов отчита за периода приходи от 306 230 лева и разходи от 266 711 лева, Предприети са мерки за стопяване на загубата от първото тримесечие и тя е намалена с 38 000 лева. Сериозно увеличение с 26.53% бележи средната работна заплата във “ВКТВ”, която от 413 лева през 2012 г. е нараснала на 538 лева през настоящата година. В тази връзка контрольорът на “ВКТВ” Калина Накова препоръчва да се прецени възможността за съкращения в щата на дружеството. В нейния доклад се сочи, че общата сума на задълженията на “ВКТВ” възлиза на 667 000 лева, като тук се включва и усвоеният кредит от 250 000 лева. На общинските съветници контрольорът ще предостави и списък с длъжниците на “ВКТВ”. Ръководството и контрольорът на дружеството са единодушни, че трябва да бъдат предприети мерки за промяна цената на водата в посока на нейното увеличаване.
Управителят на общинската болница д-р Йордан Ташев е посочил, че второто тримесечие приключва със счетоводна загуба от 6000 лева, като приходите са 1 063 000, а разходите 1 069 000 лева. Контрольорът Илиана Пачалова-Димова подчертава, че общата стойност на задълженията на “МБАЛ-Велинград” към 30 юли 2013 г. е 1 278 063 лева и че те са се увеличили със 114 728 лева спрямо първото тримесечие. В същото време и в общинската болница има ръст на разходите за заплати. Според контрольора е тревожно, че натрупаната загуба и задълженията са повече от записания капитал на дружеството и това е основание за извода, че ръководството на дружеството продължава да не се справя с основните проблеми.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води