Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.08.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.08.13
Публикувано 2013-08-27 09:42:16 от Темпо

РАЗКОПКИ Продължава ремонтът на улиците “Ал. Стамболийски” и “Юндола” в центъра на Велинград. Тъй като ремонтните дейности стартираха със закъснение, за момента не е ясен крайният срок за тяхното приключване. Надеждите на общината са, че фирмата-изпълнител “ИСА 2000” ще успее да спази 52-дневният срок и да завърши улиците преди 13-15 септември - дните, определени за честване на 5 години от обявяването на Велинград за СПА столица на Балканите. Трафикът е пренасочен през обходни маршрути, като за улеснение бе отворена за движение и ул. “Хан Аспарух” от общината до парка на Вельова баня.


“АЛАБАК” Държавното горско стопанство “Алабак” остана без директор, след като току-що назначеният на поста Димитър Касапски подаде оставка. Причините за оставката не са обявени, очаква се да бъде определен нов титуляр на длъжността.

НАЗНАЧЕНИЯ Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова назначи нов директор на Басейнова дирекция - Източнобеломорски район Пловдив. На поста, заеман досега от Атанаска Тунтова, се връща инж. Никола Кърнолски, който е работил на същата длъжност от 2003 до 2009 г. За началник на РИОСВ - Пазарджик е назначена Велина Витекова.

ДЪРВА Община Ракитово обяви открит конкурс за добив на дърва от общинския горски фонд. Двете дати на конкурса са 3 и 12 септември 2013 г.

ПТИЦИ В едномесечен срок, считано от 15 август, заинтересованите лица могат да подават възражения срещу проекта на Министерството на околната среда за увеличаване на площта на защитената зона за опазване на дивите птици “Западни Родопи”. В увеличените площи попадат земи от землищата на Бозево, Грашево, Кръстава, Медени поляни, Побит камък, Сърница и Ракитово.

ПОКРИВ Започна ремонт на част от покрива на Народно читалище “Васил Левски” в кв. Каменица. Ремонтът е крайно наложителен и се извършва със средства на читалището.

БАЛ Община Ракитово няма да проведе Горския бал в последната събота на август. Традицията, която бе прекъсната за няколко години, бе съживена от кмета Любомир Петков, но за съжаление в момента “Пивото” не работи и балът няма къде да се състои.

НАГРАДА Ракитовският дует Фатме Чукалова - Силвия Медова спечели второ място на събора за автентичен фолклор “Надпяване”, който се проведе на 17 и 18 август на Цигов чарк. Двете певици са възпитанички на Никола Янев-Чоли.

Уточнение: Във връзка с материала в бр. 33 на в. “Темпо” от Районната служба по противопожарна безопасност и защита на населението - Велинград уточниха, че полученото през февруари дарение от 400 лева от Община Велинград е за лек автомобил, а не за гориво.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола