Велинград - online - Почти няма места за учители и възпитатели 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Почти няма места за учители и възпитатели
Публикувано 2013-09-03 08:48:38 от Темпо

В края на август, малко преди старта на новата учебна година, идва времето за обявяване на работни места за нужните педагогически специалисти. По данни на Регионалния инспекторат по образование (РИО) - Пазарджик в цялата област се търсят над 140 учители и възпитатели в училищата и детските градини.

Не така стоят нещата в общините Велинград и Ракитово, където търсенето на педагози е сведено почти до нула. Това донякъде е обяснимо, защото в последните години заради намалелия брой ученици и оптимизирането на педагогическия персонал бяха съкратени всички ненужни бройки и останаха само толкова, колкото могат да съберат часове за норматив. В тази ситуация свободните места в учебните заведения се появяват едва след пенсионирането на един или друг учител или при ползване на болнични дни. Дори и традиционното по-голямо търсене на възпитатели в I - IV клас заради въвеждането на целодневното обучение в момента не се наблюдава.
По последна информация в община Велинград има само няколко училища, които търият педагози. В СОУ “Васил Левски” - Велинград имат нужда от възпитател в началния етап на обучение, а в Помощното училище “Драган Манчов” са обявени места на половин щат за учител по математика и за психолог. Училището в с. Грашево също търси възпитател за началния етап. Всички останали училища са успели да намерят през лятото необходимите им специалисти и засега свободни места няма.
В община Ракитово има повече обявени места. В ОУ “Христо Ботев” се търсят учител по музика и младши възпитател за началния етап. ОУ “Неофит Рилски” в Костандово има нужда от учител по английски език. Обикновено обявените места са за определен срок на договора, най-често в рамките на една учебна година. Крайните срокове за подаване на документите по обявените места до този момент варират от 3 до 5 септември за различните училища.
Повече информация за свободните места за учители и възпитатели може да се получи от съответните Бюра по труда във Велинград (тел. 0359 56720) и в Ракитово ( тел. 03542 3207).
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води