Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.09.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.09.13
Публикувано 2013-09-03 08:50:16 от Темпо

ПАРАЛЕЛКА Съветниците одобриха съществуването на самостоятелна маломерна паралелка в Основно училище “Христо Ботев” във Велинград. През новата учебна година в училището ще има един осми клас с 11 ученици, а оставащите до минимума за образуване на паралелка 7 бройки ще се дофинансират от общината.


ЦЕНТРОВЕ Центърът за настаняване от семеен тип и Центърът за обществена подкрепа получиха статут на второстепенни разпоредители с бюджетни кредити и сметки с решение на Общинския съвет. Двете социални услуги обхващат общо 66 човека, а щатните бройки в двата центъра са общо 26.

“ДЕЛЕКТРА” Отново бе отложено искането на софийската фирма “Делектра” за подписване на ново споразумение с общината и “ВКТВ”. Дружеството се явява приемник на “Фродеским” ООД, с което има подписан договор от 1994 г. за изграждане и експлоатация на три малки водноелектрически централи на територията на общи Велинград. Съветниците отказаха да разгледат точката на извънредната сесия с мотив, че са получили документите в последния момент.

КАПИТАЛНО Предложените от ОА промени в Програмата за капиталови разходи за пореден път скараха съветниците. След час спорове и изясняване кой за какво е бил виновен през годините, гласуването на голяма част от предложенията бе отложено във времето. Подкрепено бе единствено предложението за допълнителни средства за асфалтиране, които идват от спестени средства заради по-ниска цена по обществена поръчка.

КРЕДИТИ Общината ще ползва средства от банковия кредит от “Райфайзенбанк” по два спечелени проекта, реши местният парламент. Проектът за подобряване на социалната инфраструктура за деца и младежи ще бъде кредитиран с 473 498 лева, а проектът за устойчиво и интегрирано развитие на Велинград със сумата от 191 441 лева.

ПОДКРЕПА Общинският съвет подкрепи проект за създаване на център за здравни услуги, с който г-н Стаменов ще кандидатства пред Програмата за развитие на селските райони. Кандидатът обяви, че от години се занимава с уникален клон от съвременната медицина и смята, че Велинград дава прекрасни възможности за нейното приложение.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай