Велинград - online - Критики за “ВКТВ” и “МБАЛ” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Критики за “ВКТВ” и “МБАЛ”
Публикувано 2013-09-03 08:51:06 от Темпо

На извънредната си сесия на 29 август Общинският съвет разгледа и не прие отчетите на управителя Борис Голомехови и контрольора Калина Накова за финансовото състояние на “ВКТВ” през второто тримесечие. Критиките към “ВКТВ” бяха основно от страна на ДПС и БСП заради размера на натрупаните задължения над 400 000 лева и несъбраните вземания. Председателят на Икономическата комисия Неби Бозов изтъкна, че през 2014 г. фирмата ще трябва да плаща и вноски по кредита, което още повече ще утежни финансовото му състояние.
Али Мареков поиска още на следващата сесия да бъде представен план за управление с мерки за намаляване на задълженията. Тома Пачалов насочи критиката към недостатъчната работа на контрольора. Той акцентира на нуждата от повече резервоари за вода, тъй като в момента вода, преминала през пречиствателната станция, се излива директно в канализацията.Защитата на дружеството в отсъствието на Б. Голомехов и К. Накова бе поета от съветника Реджеп Ходжов, който е и служител на “ВКТВ”. Според него дружеството върви в правилната посока, тъй като има намаление на загубата в сравнение с първото тримесечие, а спрямо всички със задължения повече от 200 лева са предприети мерки чрез съдия-изпълнител.
Съветниците спориха дълго за “ВКТВ”, но гласуваха без дебати отчетите за общинската болница. Финасовият отчет на присъстващия в залата управител д-р Атанас Ташев не бе приет, но на отсъстващия контрольор Илиана Пачалова-Димова бе приет. Единствено Редежеп Ходжов като председател на Комисията по здравеопазване се изказа, че болницата е абсолютно декапитализирана и изрази учудване от пасивността на колегите си при толкова тревожен доклад от страна на контрольора. София Ключкова попита, но не получи отговор докога болницата ще има временно изпълняващ длъжността управител.
Дебатите по отчетите завършиха с изказванията на съветника Георги Николов, който попита защо щом дружествата са на загуба, не се намалят заплатите на управителите и на Дияна Кехайова, която припомни, че по наредба при два последователни тримесечия със загуба има предвидена санкция и управителите може да останат без възнаграждения. До конкретни решения в тази посока обаче не се стигна и през септември ще чакаме оздравителните планове на двамата управители.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България