Велинград - online - Запасните отново на автопоход до Старина 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Запасните отново на автопоход до Старина
Публикувано 2013-09-10 08:48:14 от Темпо

Стана традиция всяка година Съюзът на запасните офицери и сержанти от Велинград, под ръководството на многогодишния председател о.з. полк. Даскалов и със съдействието на общинския съвет на съюза, да организира автопоход до местността “Старина”. Този път участниците бяха над 80 членове на нашата организация.

Разположихме се на дивната широка поляна, близо до ледено студената вода от чешмата, съществуваща още от преди турското робство. Красота, която не може да се опише! За да я почувстваш, трябва да си съпричастен с нея - да вдишаш от дъха на боровете и горските билки, да си полегнеш на килима от зелена трева.
Сборът на личния състав бе открит от полк. Даскалов и марша “Край Босфора шум се вдига” в изпълнение на вокалния състав с художествен ръководител и акордеонист серж. Румен Влахов. След това кап. Боряна Стаева изнесе доклад на тема “По стъпките а 27-ми Чепински полк”. В него бе описано участието на населението от Чепинското корито във войната за освобождението, сражението и победите по тези места, където от полка са дали живота си за родината 35 чепински войници.
Сборът продължи с изпълнението на маршови, патриотични и народни песни и с вкусен обяд. Разходихме се из гората, брахме билки, играхме, танцувахме до късно след обяд. Върнахме се в нашия слънчев Велинград отпочинали, пълни с положителна енергия и си пожелахме нови походи до исторически места, напомнящи твърдината на българщината.
Боряна Стаева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола