Велинград - online - Ремонт+аварии=безводие 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ремонт+аварии=безводие
Публикувано 2013-09-10 09:02:24 от Темпо

Много велинградчани, живеещи на ул. Ал. Стамболийски”, останаха дни наред без вода през изминалата седмица и не скриха недоволството си. Ремонтът по подмяната на ВиК мрежата е в своя пик и една от основните трудности е свързана с липсата на подземен кадастър. Налага се работниците да копаят “на тъмно”, тъй като Велинград няма карта на подземната инфраструктура. Заради това се стига до чести аварии, а те от своя страна налагат спиране на водоподаването към жилищните сгради.

Управителят на “ВКТВ” Борис Голомехов сподели, че работниците на общинското дружество работят на обекта на две смени, независимо от празничния и почивните дни. Само на 6 септември сумата за отстраняване на възникналите аварии възлиза на близо 4000 лева, които са за сметка на “ВКТВ”. За информация на живеещите на ул. “Ал. Стамболийски”: в момента се изграждат два успоредни водопровода, които ще подават вода към двете страни на улицата. Затова по време на ремонта е възможно на моменти да има вода от едната страна на уличното платно, но да не може да се подава вода и към сградите от другата страна.
От “ВКТВ” още веднъж призовават велинградчани да прояват разбиране по отношение на проблемите с водоподаването по време на ремонта. Живеещите на улиците “Стамболийски” и “Юндола” и в близост до тях трябва да се подготвят за наложителния воден режим, като се запасят с вода за пиене и битови нужди. През настоящата седмица са възможни аварии и спиране на водоподаването в района на ул. “Юндола”, където започва подмяната на тръбите. По същото трасе минават и два главни водопровода, които могат да пострадат заради липсата на подземен кадастър. Ако това се случи, проблеми с водата ще има и в посока квартал Каменица.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България