Велинград - online - Тетрадка по всичкология за министъра на образованието 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Тетрадка по всичкология за министъра на образованието
Публикувано 2013-09-10 09:18:08 от Темпо

Десетокласниците от ученическата компания “Smartprojects” в СОУ “Васил Левски” подариха на министъра на образованието Анелия Клисарова своя иновативен продукт - тетрадки “2 в 1” и по “всичкология”. Преди броени дни тази бизнес идеята им донесе първо място в европейското състезание на ученически компании “Предприятие без граници”. Ценното в нея е, че вместо да носят в тежките си раници по 12 различни тетрадки, учениците могат да организират информацията по няколко учебни предмета в една тетрадка. Министър Клисарова ги похвали за предприемаческия дух и ги насърчи, че сигурно ще им хареса да учат в чужбина, но нека се върнат в България.

Заедно с кмета Иван Лебанов и новият заместник-министър Иван Кръстев Анелия Клисарова посети СОУ “Васил Левски” на 3 септември - своеобразната рожденна дата на най-старото средно училище в Чепинския край, на която е подписана министерската заповед за създаване на школото в Лъджене. Г-жа Клисарова изтъкна този факт, преди да влезе в сградата, където я очакваше целият учителски колектив и бе приветствана от директора Емил Моллов.
Пред учителите министърът на образованието заяви: “Готови сме за първия учебен ден, няма да има стрес в системата, тъй като няма да правим промени в сравнение с миналата година. Обещавам широко обсъждане на новия закон за образованието и призовавам повече учители да се включат в писането на учебници, тъй като вие познавате най-добре реалните възприятия на децата”. В отговор на въпрос дали ще се промени академичния стил на учебниците, тя подчерта, че дори новият закон да бъде приет и да влезе в сила през 2014 г., ще са нужни поне година и половина - две адаптивен период за изработването на нови учебници. Другите питания на педагозите бяха за годишните нормативи и за заплатите, за които скорошно чувствително повишение не се задава. Министър Клисарова разгледа материалната база на училището, а педагозите останаха удовлетворени, че висшият ръководен екип на Министерството на образованието дойде във Велинград и се срещна с тях в навечерието на новата учебна година.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България