Велинград - online - Хотелите излизат на парад за 5 години СПА столица 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Хотелите излизат на парад за 5 години СПА столица
Публикувано 2013-09-10 09:21:41 от Темпо

За първи път велинградските хотели ще излязат на парад, за да покажат “тежката артилерия” на местния туристически бранш. Парадът на хотелите вечерта на 14 септември (събота) и е част от програмата, с която Велинград ще отбележи 5 години от обявяването за СПА столица на Балканите.

Посветените на празника прояви ще стартират на 13 септември (петък) с конкурс за СПА масажна церемония. Модератори на конкурса ще бъдат д-р Таня Беличенова, СПА мениджър на хотел “Двореца” и доц. д-р Бистра Димитрова, която е основен организатор на честването. Ще журира експертно международно жури с председател проф. Зеки Карагюле от Турция. По време на конкурса ще текат демонстрации на иновации в СПА и анти-стрес терапии и практики, тематични дискусии и изложби.
В събота, 14 септември, ще се проведе международна конференция, посветена на тенденциите в СПА и уелнес туризма. Специалисти от България, Турция, Франция и Русия ще представят над 20 доклада по богата палитра от теми, свързани с последните достижения и проблеми на СПА индустрията. Същия ден в няколко хотела във Велинград ще има демонстрации на аква практики от състезателки по синхронно плуване. Ще има и церемония с червен килим и връчване на сертификати “Посланик по СПА и уелнес култура” с участието на заместник-министъра с ресор туризъм в МИЕТ Бранимир Ботев.
В събота програмата на централния площад ще започне с Етно БГ Академия на открито, в която ще се демонстрират български ритуали за мляко и вълна. С артистични надигравания и конкурси ще участват състави от местните читалища и младежи от университетите партньори на празника - НСА, НБУ, ЮЗУ, НМА и др. Следобяд ще бъде открита изложба на гоблени на тема “Вода”, подготвена от сдружението на велинградските жени “Нежна сила”. БГ Академия “Здраве от природата” ще покаже как определен продукт получен от природата, билките, кристалите, камъните се превръща в SPA терапия.
Централното събитие - Парад на хотелите е с начален час 18.45. В откриването на празничната програма ще видим фея на минералните води на Велинград, качена на кон и дефиле на хотелите с духов оркестър, мажоретки, знаме и персонал. След официалната част, за която са поканени много гости, ще започне празничната вечер с участието на формация “Прима Виста”, певицата Елица, джаз изпълнители от НБУ и балетна формация “Елика”. За официалните лица е предвиден коктейл на кмета и гала спектакъл “Водна феерия”, а за финал на вечерта ще има голяма заря.
Велинград ще празнува юбилея на фона на мащабни разкопки заради ремонтите на ВиК мрежата в централната градска част. Двете събития се “срещнаха” във времето, тъй като от една страна празненствата бяха отлагани два пъти, а от друга страна стартът на ремонтите се забави. Като домакини можем само да си пожелаем един хубав празник в края на тази седмица и две хубави централни улици в бъдеще време.
Темпо

ПРОГРАМА ЗА ЮБИЛЕЙНИТЕ ТЪРЖЕСТВА “ВЕЛИНГРАД SPA СТОЛИЦА НА БАЛКАНИТЕ” 13 - 14 септември 2013 година
ПЕТЪК, 13.09.2013 г.
КОНКУРС ЗА SPA МАСАЖНА ЦЕРЕМОНИЯ - Велинград‘2013:
14:00 - 14:45 ч.: Финал на конкурса и определяне на победителите
14:50 - 16:30 ч.: Демонстрации на иновации в SPA&Beauty практиките
16:30 - 17:00 ч.: Гала програма на победителите със стриймване
16:30 - 18:30 ч.: Експертни дискусии и семинари, изложбени площи и демонстрации

СЪБОТА, 14 септември 2013 г.
На централния площад във Велинград:
10:30: Етно БГ Академия на открито
11:00: Артистични надигравания и конкурси. Представяне на партньорската мрежа от самодейни състави с изпълнения на централната сцена. Участие на всички читалища, НПО и младите хора от университетите партньори - НСА, НБУ, ЮЗУ, НМА и др.
11:45: Ритуализация пред паметника на Николай Гяуров.
14:00: Изложба на гоблени на тема “Вода”.
14:30: БГ Академия “Здраве от природата”.
15:00: Артистични надигравания и конкурси.
18:45: Парад на хотелите във Велинград с духова музика и знамена
19:15: Забавно-развлекателна програма с формация Прима Виста, Елица, джаз изпълнители от НБУ и балетна формация Елика
В хотели във Велинград:
* Кръглa масa “Бъдещето на SPA&Wellness туризма в България”
* Демонстрации аква практики в 5 басейна на хотeли на територията на Велинград
* Церемониален ритуал червен килим - награждаване връзка с ESPA&Global Spa&Balkan SPA. Връчване на почетни звания със сертификат “Посланик по SPA&Wellness култура“ и официално награждаване на победителите в конкурса по SPA&Reha масажен ритуал. Ще се осъществи живо включване на сателитна връзка с поздравителни адреси от Global Spa&BalkanSPA.
* Международна конференция “Тенденции в SPA&Wellness&Thalasso&Reha&Beauty“ индустрията и туризма”
* Гала спектакъл “Водна феерия” и коктейл с покани

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай