Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.09.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.09.13
Публикувано 2013-09-10 09:22:50 от Темпо

ДЕПО Кметовете на общините от Пазарджишка област ще се срещнат с министъра на околната среда и водите Искра Михайлова на 20 септември. Срещата се организира от Областната управа по настояване на общините, а темата е съдбата на регионалното депо за битови отпадъци. Заради изчерпване на европейските средства в областта няма пари за изграждане на цялостно депо, а само за една клетка. Общините са сериозно притеснени, че това изключително ще утежни процедурата по извозване на всички отпадъци от техните територии до бъдещата клетка край Пазарджик и търсят съдействието на МОСВ.


ДЕЛО За 10 септември в Административния съд в Пазарджик е насрочено дело във връзка с решението на Общински съвет - Велинград от декември 2011 г., с което бе разрешено събарянето на Културния дом. Искането за отмяна е от областния управител Иван Йорданов, а междувременно велинградските съветници преди седмица отмениха спорното решение.

ГОРА Служители на Пожарната от Велинград и Ракитово заедно с лесничеи от двете горски стонаства “Алабак” и “Ракитово” спасиха от пожар близо 100 декара гора в местността “Гилини чучури”. За локализирането на пожара бяха нужни 8 часа, а огънят унищожи 15 декара гора.

БСП Социалисти от Велинград взеха участие във възпоменателното честване на годишнина от боевете на връх Милеви скали, което тази година се проведе на 7 септември. Общинската организация почете 9 септември с поднасяне на цветя пред паметника на Съпротивата и прожекция на документален филм за партизанската бригада “Чепинец” в Художествената галерия.

ДРАГИНОВО Екоинспекцията в Пазарджик извърши проверка и отчете, че кметство Драгиново е изпълнило предписанията за системен контрол на нерегламентираните сметища. По данни на РИОСВ в момента няма такива сметища по поречието на река Чепинска, в регулацията на селото и местността “Водениците”.

“КОПРИНКА” На 7 септември представители на велинградските сдружения “Русофили” и “Славяне” заминаха за язовир “Копринка” край Казанлък. Там се състоя юбилейният десети Събор на приятелите на Русия, посветен на 135 г. от Освобождението на България.

НЕСЕБЪР На 13 и 14 септември в Несебър ще се проведе поредното обучение на служители на Общинска администрация - Велинград, финансирано от Оперативна програма “Административен капацитет”. По програма край брега на Черно море общинарите ще се обучават на лидерски умения.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България