Велинград - online - Вярваме, че от Велинград ще ни чуе цяла България 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Вярваме, че от Велинград ще ни чуе цяла България
Публикувано 2013-09-17 09:41:47 от Темпо

Не побеждава ежедневието. Нито оръжието. Побеждава силата на духа!
Доказателството ще видим и чуем на 21 и 22 септември - дните, в които във Велинград ще се проведе фестивалът “Надмощие на духа”. Организатор е фондация “Старт”, която си е поставила нелеката задача да даде шанс за изява на хора с увреждания, за да се почувстват те значими и обичани. В навечерието на събитието даваме думата на няколко жени с големи сърца, които са създали благородната кауза на фондацията и неуморно работят за нея:

Стефка Джонева, председател на фондация “Старт”: Идеята за създаване на фондацията се роди през 2006 г., през 2007 г. я регистрирахме и предложихме на Управителния съвет на БНТ да създадем музикален фестивал за хора с увреждания. Предложението ни бе много добре прието и първият фестивал се състоя в Търговище. След това в продължение на 5 години фестивалът бе в Девин. Сега сме във Велинград преди всичко заради желанието на участниците да видят повече нови места, защото за много от тях това е единственото излизане от дома. България е толкова красива, но много зависи и от кметовете на общините, не всички са отворени за подобни събития. Искаме повече хора в България да видят, че хората с увреждания са равнопоставени. Ако получим подкрепата на общината и осигурим финансиране, догодина можем да организираме и фестивал на равните възможности.
Кристина Александрова, оперна певица, PR на фондация “Старт”: Главната ни цел е да дадем възможност за изява на хората с увреждания. Не сме единствените, но се отличаваме с това, че търсим професионална изява и искаме преди всичко да създадем мотивация тези хора да развиват своя талант. Другата ни основна цел е обществото да гледа по-нормално, без страх и да помага. Българите не са достатъчно информирани и затова мнозина смятат, че търсим съжаление. Чрез нашия фестивал хората с увреждания показваме, че не искаме да гледат на нас като на нещастни, а като на талантливи професионалисти. Нека обществото работи в посока интегриране на хората с увреждания, но не със снизхождение, а като с равнопоставени.
Светлана Никифорова: Законодателството в България е така устроено, че с проект можем да кандидатстваме само за фестивал за хора с увреждания. Много сме благодарни на Агенцията за хората с увреждания, която ни подкрепя с всичките си възможности. Но още тук, с правилата за кандидатстване, държавата прокарва разделителни линии - говорим за интегриране, но самите държавни институции не го правят. Въпреки всички трудности, у нас вече е назряла идеята за фестивал на равните възможности, като преди това се работи за законодателни промени. В подкрепа на тази идея в нашата гала вечер каним за участие не само хора с увеждания, а и талантливи млади изпълнители като Ваня Вецова от Велинград. От нашия фестивал тръгнаха Вася Попова, която спечели “Гласът на България”, и много други талантливи млади изпълнители.
Ваня Вецова, певица от Велинград: Когато ме поканиха да участвам в гала вечерта, въобще не съм се замисляла, дори лично поех инициативата. Първо, защото каузата е много добра и второ, защото конкурсът е за хора с физически проблеми, а моята идея е всички да сме равни. Желанието ми е да има равни възможности за всички, защото талантът си е талант, няма граници. Редно е хората, които правят законите, да не ни ограничават и делят. Не само обществото не е подготвено, а и се слагат допълнителни граници. В същото време незрящо момиче спечели “Гласът на България” и доказа, че талантът разчупва границите. Въпреки всичките си несполуки и трудности тези хора успяват и заслужават още по-голямо уважение за силата, която проявяват. На таланта трябва да се дава път - не просто да изпее 2-3 песни, а наистина да останат в сърцата на публиката. Защото не е важно какъв си и как изглеждаш, а да достигнеш до сърцето на този, които те слуша. Тези хора не са нещастни, а неразбрани. При тях няма фалш и лъжа, а силна сетивност, която надмогва материалното и издига духа на друго ниво. В живота има много нечестни неща и въпреки че не е лесно, човек трябва да се бори и да търси.
Българската национална телевизия ще излъчи филм за събитието под патронажа на Министерството на културата, което подкрепи идеята със скромната сума от 2000 лева.“Вярваме, че от Велинград ще ни чуе цяла България!”, казват организаторите на фестивала. Тяхната кауза да свалят бариерите на различието заслужава подкрепа!
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води