Велинград - online - На кръглата маса: Да върнем Иванчо и Марийка да обслужват Ханс и Гертруде тук 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

На кръглата маса: Да върнем Иванчо и Марийка да обслужват Ханс и Гертруде тук
Публикувано 2013-09-17 09:53:03 от Темпо

Фонтанът в парка до хотел “Рич” на 14 септември се превърна в импровизирана кръгла маса, около която както преди 5 години, се събраха представители на туристическия бранш от Балканите. Местната власт бе представена от председателя на Общински съвет Велинград Дияна Кехайова, а този път сериозно присъствие имаше и научната общност.

Старт на разговора даде приветствие от Глобъл СПА, което прозвуча онлайн. Водещи на кръглата маса бяха Бистра Димитрова и Сийка Кацарова, а домакин бе председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград Златко Златанов. На кръглата маса във Велинград Балканите отново заговориха на един общ език по общите проблеми пред туристическия бранш. Ето част от многото изказвания, които очертават посоката за следващите години:
Благой Рагин, БХРА: Преди 5 години тук се роди малката дъщеричка “СПАска”, която днес вече знае английски и интернет. Всеки, който е посетил Велинград преди 5 г. и сега, вижда разликите, които започват от пътя по идеален европейски модел. Благодаря на приятелите от Балканите, които подкрепиха с чисто сърце идеята да изберем Велинград за СПА столица и символ на обединените Балкани, които вече не са барутният погреб на Европа, а преуспяващ регион, в който цари мир, разбирателство и любов. Не е далеч времето, когато Велинград ще кандидатства и за европейско признание.
Зеки Карагюле, Турция: Имаме обща история и бъдеще и затова трябва да изграждаме обща концепция и да превърнем богатата история на Балканите в успешен туристически продукт. Убеден съм, че изборът на Велинград за СПА столица не е случаен, виждам тук потенциал за бъдещо развитие и проекти. Реконструкциите, които сега се извършват в центъра на курорта, са признак, че градът се развива, нищо че сега някои се мръщят. Турската СПА асоциация ще подпомага всички общи дейности и ще си сътрудничим. Необходимо е да работим заедно в един общ свят.
Бранко Кривокапич, Босна и Херцеговина: Когато дойдохме за първи път, видяхме, че Велинград е едно дивно място, райски кът. Пет години по-късно мога да кажа: Не сме сгрешили, Велинград е СПА столица на Балканите!
Дончо Таневски, Македония: Наред с хубавите работи винаги трябва да има и критика: тук го няма министърът на туризма, подчертавам - не заместник-министър, а министър на туризма! Трябва да се изчистят нещата между държавата и бизнеса - ние плащаме данъци и искаме от държавата подкрепа, за да плащаме данъци. За всички нас европейските държави са добър пазар, но Турция, държавите от бившия СССР и от Близкия Изток също търсят оферти. Верният маркетинг е да се насочим и към тези страни, техните туристи изискват най-хубавото, но “трошат” не по 200, а по 2000 евро на ден. Ако някой каже, че европейските закони не дават това или онова, да знае, че когато искаш да стигнеш някъде, винаги има обиколен път.
Йордан Иванов, д-р по икономика: Тръгнах от София за Велинград скептично, но тук трябва да направя поклон - гордея се с това, което е направил реалният бизнес. Имаме обща мисия: Балканите могат да предложат уникален СПА продукт за все по-застаряващото население на Европа. Ако го разработим, няма са смогнем на чартърите. Факт е, че бизнесът изпревари политиката, защото 20 години няма държавна и балканска политика в сферата на туризма. Не искаме да се месим в политиката, а органите на държавата и на науката да заработят заедно, за да постигнем качествен туристически продукт. Не е нужно да откриваме топлата вода: из целия Балкански полуостров римските бани са строени за римските войници и трябва да работим за привличане на руските ветерани от войните в нашите курорти. Терра Балканика може да стане като Скандинавия и до 5 години трябва да го направим, като разсъждаване на световно ниво като маркетинг, а не като кокошкари. Да работим така, че онлайн старците Ханс и Гертруде, Джон и Мери, Сергей и Катя да дойдат тук. И най-важното: да си върнем Иванчо и Марийка да обслужват Ханс и Гертруде тук!
проф. Петко Тодоров, УНСС: С програмата “55 плюс” половината България се извози до Испания, но програмата се дофинансира от испанското правителство. Нужно е да подготвим съзнанието на българина да почива по този начин, в нашите бази, да привлечем първо местните хора. Храната и поминъкът на Велинград са във вашите ръце.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води