Велинград - online - Международната конференция:: Да си повярваме, че създаваме много добър продукт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Международната конференция:: Да си повярваме, че създаваме много добър продукт
Публикувано 2013-09-17 10:03:32 от Темпо

В рамките на юбилейните тържества на 14 септември в хотел “Двореца” се проведе международна конференция, посветена на тенденциите в СПА, уелнес, таласо и бюти индустрията и туризма. Събитието бе открито от зам.-ректорите на Националната спорта академия проф. Кирил Андонов и на Лесотехническия университет проф. Иван Палигоров, който не скри, че като велинградчанин е горд с природните ресурси на нашия град. Той подчерта, че другите два важни компонента на успешния туризъм са хората, които създават туристическия продукт и инфраструктурата, която се създава и с цената на разкопани улици, но само така може да се прави нещо, което да остане за поколенията.

“Потенциалът на СПА туризма във Велинград” бе презентацията на д-р Таня Беличенова, мениджър на СПА центъра на хотел “Двореца”. Д-р Беличенова представи част от елитните хотели в курорта и изтъкна предимствата му и като перла на българската балнеология.
Повече за политиките на Европейската СПА асоциация (ЕСПА) разказа Сийка Кацарова, заместник-председател на БСБСПА и член на борда на директорите на ЕСПА. В момента в Европа има около 1400 СПА-градове, в индустрията работят около 750 000 човека, реализирани са 180 милиона нощувки. На нас ни липсва увереността да си повярваме, че предлагаме един много добър продукт, каза г-жа Кацарова и посочи, че по материална база за СПА туризъм България се нарежда веднага след Германия и Чехия, но сме лидер по природни ресурси - води и климат.
Интерес предизвика лекцията на проф. д-р Зеки Карагюле, водещ специалист от Турция и председател на международното жури на конкурса са СПА масаж. Той представи турския хамам и традициите на турската баня, дошли от 16 век и днес превъплатени в СПА практики. За СПА като превенция на здравето говори неговата съпруга Мине Карагюле, доктор по климатология и медицинска екология.
Изнесените на конференцията доклади засегнаха голям брой еспекти на СПА и уелнес индустрията и туризма, благодарение на участието на голям брой специалисти в различни научни области.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай