Велинград - online - Откриването: Държавата да създава правила, бизнесът да вкарва голове 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Откриването: Държавата да създава правила, бизнесът да вкарва голове
Публикувано 2013-09-17 10:05:26 от Темпо

Официален старт на двудневните тържества за юбилея бе пресконференцията в Гранд хотел “Велинград” с участието на заместник-министъра на Министерството на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев, кмета Иван Лебанов, председателите на БХРА Благой Рагин, НАСТ Станимир Станков и СХР - Велинград Златко Златанов. Събитието, както и всичко по-интересно от програмата през двата дни, бе предавано и в интернет.

Бранимир Ботев отправи много комплименти към Велинград и определи града ни като пример, който може да следва цяла България. Той подчерта, че държавата няма национална стратегия за развитието на туризма, но ще покани световен лидер за изготвяне на дългосрочна стратегия с хоризонт 2030-50 година. Сравнението със световните стандарти сочи, че сега у нас заради затормозяващи концесионни режими се използват ефективно по-малко от 1.5% от наличните минерални води. В бъдеще СПА туризмът ще бъде приоритет, държавата ще помага и с приемането на европейски регулации в областта на балнеологията и рехабилитацията. “Държавата трябва да създаде правила, а хората на бизнеса да вкарват голове”, обобщи зам.-министърът с ресор “Туризъм”.
В присъщия си откровен стил Благой Рагин каза, че понякога Велинград има завистта на други курорти, но с обявяването му за СПА столица на Балканите градът не само не се е изложил, а е доказал, че от зоните може да играе направо във висшата лига. Станимир Станков припомни, че НАСТ е създадена през 2004 г. точно във Велинград и още тогава е прогнозирал, че един ден този град ще е Баден-Баден на Балканите. Златко Златанов приветства МЕИ за обмислянето на широкоспектърна стратегия за туризма. Той благодари на колегите си от бранша във Велинград, които за изминалите години са посрещнали за своя сметка над 180 делегации и на общината, която винаги е техен “гръб” и опора.
В приветствието си към всички гости, дошли за празника, кметът Иван Лебанов подчерта, че наред с безспорните успехи в СПА туризма общината се готви и за рестарт на проекта “Сютка”, за да бъдат максимално оползотворени и прекрасните условия за зимен туризъм.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води