Велинград - online - Юбилеят зададе посока: успех идва само с общи усилия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Юбилеят зададе посока: успех идва само с общи усилия
Публикувано 2013-09-17 10:13:23 от Темпо

Кулминацията в отбелязването на петата годишнина от обявяването на Велинград за СПА столица на Балканите бе парадът на хотелите вечерта на 14 септември. За първи път персоналът на 12 местни хотела премина в дефиле по централната улица със знамена и униформи. Шествието бе предвождано от мажоретки с ленти “Велинград - СПА столица на Балканите” и Представителния духов оркестър “Д. Мечев”.
Начело на колоната дефилира хотел “Акватоник”, следван по азбучен ред от хотелите “Бор”, Гранд хотел “Велинград”, “Двореца”, “Деви”, “Здравец”, “Камена”, “Лъки Лайт”, “Рич”, “Свети Спас”, “Том и Нези Класик”, “Холидей” и общинския Туристически информационен център. При навлизането на площад “Н. Гяуров” всеки хотел бе представен от водещата Весела Цинцева и аплодиран от публиката. Парадът завърши с “Феята на водата”, която се появи на кон от конна база “Сивек”, а допълнителен колорит на празника дадоха членовете на Балканския алианс на хотелиерските асоциации, облечени в празничните си тоги с огърлици.
Голямото признание СПА столица има своята история, каза в словото си кметът на общината Иван Лебанов и припомни как трите селища са се превърнали в националния и международен курорт Велинград, а от 5 години и в СПА столица на Балканите. Кметът се извини за затрудненото придвижване заради ремоните в центъра на града, а публиката аплодира думите му, че следващата година ще бъде ремонтиран и централният булевард от Клептуза до Каменица. Той благодари на Бистра Димитрова за изключително високото ниво на организацията на честването, на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите за всичко, което са направили за града през годините и мощната финансова подкрепа на празника, на Балканската асоциация на хотелиерите (ВАНА) за присъствието им във Велинград и възможността заедно да работим за туризма на Балканите и на местните самодейци за участието в тържествата.
Областният управител Иван Йорданов увери присъстващите, че държавата ще подкрепя местната власт, включително в усилията за подобряване на инфраструктурата и печеленето на европейски проекти. Той получи почетен знак от BAHA за подкрепата, която ще дава през следващите години. Асоциацията награди със своя почетен знак и кмета Иван Лебанов със заръка да продължи да помага на хотелиерите и ресторантьорите, защото те пълнят бюджета.
Няколко награди от Балканския алианс и от Сараево, където преди 5 г. Велинград заслужи високото звание, получи председателят на СХР - Велинград Златко Златанов и съпругата му Румяна. Г-н Златанов прие отличията с думите, че няма невъзнаграден труд, когато е в положителна посока и декларира, че СХР с всички сили ще продължи да прави града по-привлекателен за туристите заедно с “кораба-майка” - общината.
Поздравителни адреси за юбилея Велинград получи от МЗ, МОСВ, кметовете на Чепеларе и Хисаря, ЛТУ, НСА, НСОРБ и туристически асоциации.
На площата празничната вечер продължи с концерт, в който публиката аплодира изпълненията на певиците от “Прима Виста”, музикалния квартет “Интро”, обичаната Елица, която изпя хита си “Вода” и преди 5 години на сцената на СПА столицата и богатата танцова програма на формация “Елика”.
Коктейлът в хотел “Двореца” за официалните гости и уникалният спектакъл “Водна феерия” с участието на състезатели по синхронно плуване се превърнаха в грандиозен апотеоз на юбилея, за чието отбелязване обединиха усилията си местната власт и местният туристически бранш. В късните часове на 14 септември пищна заря в небето над Велинград украси финала на един запомнящ се празник.
Материалите за юбилея подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай