Велинград - online - 158 маратонци участваха в обиколката на язовир “Батак” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

158 маратонци участваха в обиколката на язовир “Батак”
Публикувано 2013-09-24 09:33:30 от Темпо

158 бегачи се включиха в осмото издание на планинския маратон обиколката на язовир “Батак”. По традиция състезанието се проведе на празника на независимостта на България 22 септември, а организатори и тази година бяха Ротари клубовете от Пазарджик (“Пазарджик” и “Бесапара”), Велинград и Панагюрище.

Класическата маратонска дистанция от 42.195 км този път бе спазена с абсолютна точност. Организаторите направиха промени в трасетата с включване на по-трудни изкачвания - предизвикателство, което бе търсено и прието много добре от участниците.
Победител при мъжете в тазгодишния Ротари маратон стана Пламен Цукев, който пробяга 42.195 км. за 3 часа и 14 минути. Втори пресече финала Руслан Палазов, а трети Божидар Антонов. При жените най-бърза бе Мария Николова, следвана от Констанца Иванова и Елеонора Григорова. Дългата дистанция бе пробягана от 41 маратонци, като между тях бе и най-възрастният участник в състезанието - 76-годишният Петър Ангелов Петров, който е всепризнат доайен в обиколката на язовир “Батак”.
Останалите маратонци бягаха на 5 км, 10 км и 20 км. Най-масов бе стартът на 5 километра, в който се включи и най-младата участничка Нели Дечева, на 11 години. Отново по 20-километровото трасе премина с инвалидната си количка Петър Кеков от Панагюрище, чийто пример винаги е вдъхновение за всички участници.
За разлика от предходни години, този път бе отчетено слабо участие в стартовете на членове на Ротари клубовете. За първи път в нито една от дистанциите не стартираха ротарианци от Велинград, но за сметка на това членовете на клуба се включиха много активно в организацията и съдийството на състезанието. Представители на Чепинското корито обаче бяха ученици от Възпитателното училище интернат “Ангел Узунов” в Ракитово, които пробягаха различни дистанции заедно със своите преподаватели Свилен Топчиев и Петър Петров.
Ротари маратонът бе отчетен като успешен, тъй като датата съвпадна с провеждането на още два маратона в страната. Въпреки това броят на участниците доказа, че състезанието вече има утвърден авторитет сред любителите на планинското бягане. На финалата пред хотел “Кос-Хол” на Цигов чарк всички маратонци получиха грамоти, а първите трима във всяка от дистанциите - медали. Изпълнена бе и главната цел на Ротари маратона за повече движение и положителни емоции сред красивата природа на Родопите. Не на последно място: маратонът е еко - съдии и участници се грижат за събирането на всички отпадъци по маршрута, а през този уикенд ще бъде направено демаркиране и повторно почистване на трасето.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай