Велинград - online - Драгиновският ансамбъл ще записва клип с Илия Луков 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Драгиновският ансамбъл ще записва клип с Илия Луков
Публикувано 2013-09-24 09:35:23 от Темпо

От 9 до 12 септември за шеста поредна година в Приморско се проведе Детският фолклорен фестивал “Орфей танцува с морето”. И тази година фестивалът бе възможен благодарение на любовта към красивата българска музика и финансовата подкрепа на г-н Пламен Георгиев от Кърджали. И вече по традиция участниците бяха много - повече от 700 деца и юноши от цяла България. Община Велинград и Драгиново бяха представени за трети пореден път от Детско юношеския ансамбъл за автентичен фолклор към НЧ “Методи Драгинов” с главен художествен ръководител Грета Кадьова.

След завръщането им от Приморско г-жа Грета Кадьова сподели за в. “Темпо”: “Този фестивал е изключително силен и представителен. В него участват най-талантливите деца и юноши на нашата родина, които пеят, свирят, танцуват и показват красивите си носии в продължение на няколко дни. Участниците са самодейци от читалища и училища от цяла България. Колко престижен е този фестивал говори и фактът, че той е създаден от две безспорно, ще кажа велики училища на нашата родина - Музикално училище “Филип Кутев” в Котел и Музикалното училище в Широка Лъка.”
За участието и представянето на Ансамбъл “Драгиново”,за вълненията и оценките на жури и публика силно развълнувана сподели една от солистките Анна Хаджиева. Силно е впечатлена от оценките на авторитетното жури начело с диригентката на космическите гласове на България и журналист в БНР Ваня Монова, с която записват и три песни за радиото и изпълнения на мъжкия квартет на драгиновския ансамбъл. Анна Хаджиева не може да повярва, че такъв капацитет като Ваня Монова определя работата на тяхната ръководителка Грета Кадьова за перфектните изпълнения на ансамбъла като “чудеса”. И как да не са, след като не се е наложило да правят нито един дубъл на записа!
Високи оценки за работата на ръководител и изпълненията на ансамбъла дадоха и други участници в журито: журналистката родом от село Мугла Елена Алекова, представителят на фондациа “Тангра-ТаНакРа” Димитър Димитров, представителят на БАН, певецът Илия Луков. За всички тях Грета Кадьова е “великолепната Грета на България” - наречена така от диригентката на МУ “Филип Кутев” в град Котел. За Илия Луков Грета е ”една жива легенда” и затова предвижда съвместна бъдеща работа.
Детско-юношеският ансамбъл “Драгиново” бе с най-дългия концерт - 20 минути, които вдигнаха фестивалната зала на крака, а Илия Луков пя с великолепните ни изпълнители. Защото “глас, носия, танци - всичко е в синхрон и на ниво” и защото “това не може да се снима, то трябва да се нарисува”.
Дуня Фетова също е солистка на ансамбъл “Драгиново” и споделя, че тяхната ръководителка Грета Кадьова за нея е като втора майка. Сигурно е така, щом е при нея от трети клас и продължава да бъде, само че вече заедно със своя син Веско - музикант, със своята дъщеря Виолетка - също солистка, със зетя Цецо “Певецо”, който също от трети клас е в ансамбъла. Сега на Грета Кадьова й остава да чака внуците да дойдат при нея, за да ги научи и тях как се пее и свири и как се носи славата, защото Ансамбълът за автентичен фолклор “Драгиново” трябва да продължи и във вечността. И Дуня Фетова е щастлива, защото само нейната ръководителка са нарекли “великолепната Грета”
А Грета Кадьова благодари: “На моите музиканти и певици, на танцьорите, на Пламен Цанков, който води хорото, на ръководството на читалището в лицето на председателя г-н Мазълов, на секретаря и мой певец и музикант Мильо Кепчелев. И ми беше много тъжно, че на сцената до мен не беше нашият кмет Бисер Кафеджиев, та заедно да приемаме аплодисментите и оценките на жури и публика за нашия ансамбъл с името Драгиново.”
Грета Кадьoва ще има възможност заедно с кмета да се гордеят с великолепните гласове, музика, танци и носии на драгиновския ансамбъл, защото след фестивала в Приморско предстоят две събития. Едното ще е в Драгиново, където ще се проведе “Най-дългото хоро” , а второто е предстоящият запис на клип заедно с Илия Луков.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола