Велинград - online - Талантът премахва бариери, различия и граници 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Талантът премахва бариери, различия и граници
Публикувано 2013-09-24 09:38:34 от Темпо

Площад “Николай Гяуров” във Велинград бе тазгодишната сцена на Седмия международен музикален фестивал “Надмощие на духа”. В него се включиха 24 млади и талантливи изпълнители с физически увреждания от България, Русия и Турция. Организаторите от фондация “Старт” правят фестивала под мотото “Няма нищо по-хубаво от това някой да ти напомня, че си обичан” и искат чрез него да дадат шанс за изява на повече талантливи младежи, независимо от техните физически болки и проблеми. Проявата бе под егидата на Министерството на културата и със съдействието на Българската национална телевизия, която засне и ще излъчи филм за фестивала във Велинград.

Фестивалната програма бе открита на 21 септември от телевизионната водеща Аделина Радева от БНТ. Кметът на община Велинград Иван Лебанов приветства участниците, организаторите, журито и публиката, дошла да подкрепи благородното начинание. Той подчерта, че това е поредната културна проява, която ни дава правото да кажем, че Велинград е не само СПА столица, но и културна такава. Кметът сподели, че е отказал поканата да бъде член на журито, тъй като определя за победители всички участници в този фестивал. Те са надраснали не само духа, а и времето, каза г-н Лебанов и пожела успех на проявата.
В конкурсната програма се състезаваха 24 младежи, между тях и нашата съгражданка Верка Костандовска, която показа, че наред с дарбите си на художник и артист притежава и дарба на певец. В програмата взеха участие фолклорният ансамбъл “Чепино” и КСТ “Импулс”.
Изпълнителите бяха оценявани от жури с председател проф. Атанас Атанасов от Националната музикална академия “Проф.Панчо Владигеров” и членове: Кристина Александрова - oперна певица, съучредител и PR на фондация “Старт“, поп изпълнителката Джина Иванова, представителите на БНР Людмила Герова и на БНТ Диана Тодорова. В почетения състав на журито участие взеха музикантът Иван Казалиев и Мария Касабова, директор на хотел “Здравец”.
За носител на Гран при от Седмия международен фестивал “Надмощие на духа” журито определи пианистката Елица Стефанова. Носител на първа награда стана Николай Захариев, на второ място се класира Ейуп Айлар от Турция, а на трето Полина Шибаева от Русия. От Община Велинград бяха връчени плакети на фондация “Старт” и на носителката на Гран при.
Успоредно с фестивалната програма в центъра на Велинград бе показана и изложба с рисунки на деца и младежи, за развитието на чиито таланти се грижи фондация “Старт”.
Вечерта на 22 септември се състоя гала концертът на победителите, в който се включиха и много гост-изпълнители, сред които велинградчанката Ваня Вецова, Искрен Пецов, Джина Иванова, Вася Попова, Ивайло Донков, Кристина Александрова и др. На финала общото изпълнение на българския химн бе в съзвучие с празника на българската независимост. Общото изпълнение показа и друго: талантът има сили да премахва бариери, различия и граници. Важното е нашето общество и държава също да не слагат разделителни линии между хората, а да се научим да бъдем заедно и в делник, и в празник.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води