Велинград - online - Ще отсекат 30 дървета по ул. “Юндола” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ще отсекат 30 дървета по ул. “Юндола”
Публикувано 2013-09-24 10:09:26 от Темпо

Кестени, засадени преди десетилетия по улица “Юндола” във Велинград, ще бъдат отсечени. Съобщението е от общината, а причината - течащият в момента мащабен ремонт на водопровода, канализацията, пътното платно и тротоарите по улицата.

Специалисти от общината са направили опис на дърветата, който е показал, че 30 от общо 165 декоративни дървета трябва да бъдат отсечени. Част от тях са пострадали при изкопните работи, тъй като е отнета голяма част от кореновата им система. Това превръща дърветата в потенциална опасност, тъй като не е ясно в кой момент някое от тях може да падне и да нарани минувачите или да причини материални щети на преминаващи автомобили. Друга част от дърветата са с голям процент загниване на стъблата, сухи, наклонени, наранени от моторни превозни средства. Те също ще бъдат премахнати.
Изкопните работи показаха, че на места корени на конския кестен са проникнали в тръбите на ВиК мрежата и са довели до тяхното запушване. Работниците са открили корени и в разположените под тротоарите тръби на БТК. А живеещите на улица “Юндола” най-добре знаят какви щети е нанесла мощната коренова система на кестените - повдигнати тротоари с разместени плочки, повдигнати огради и алеи в дворовете, запушване на водопроводите и т.н. Всяка есен кестените създаваха проблеми и на шофьорите, тъй като в дъждовно време уличното платно се превръщаше в хлъзгава пързалка.
От общината уточниха, че на мястото на кестените ще засадят подходящи декоративни видове за улично озеленяване, които са с по-плитка коренова система.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола