Велинград - online - Общините от областта се срещнаха с министъра на екологията 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общините от областта се срещнаха с министъра на екологията
Публикувано 2013-09-24 10:11:52 от Темпо

Заместник-кметовете Георги Янчев и Исмет Бабучи и главният архитект на община Велинград Тодор Енев участваха в работна среща с министъра на околната среда и водите Искра Михайлова. Срещата бе организирана от областния управител Иван Йорданов и се проведе на 20 септември в Стрелча.

Две седмици преди заседанието Община Велинград бе поканена и изпрати 7 конкретни актуални питания към министър Искра Михайлова. За пореден път общината настоява пред МОСВ да й бъдат предоставени за стопанисване и находищата за минерална вода в Чепино и Лъджене, както това стана с находищата в Каменица и Драгиново. Ново е искането за безвъзмездно стопанисване на минералните извори “Топилата” край Чепино, които са държавна собственост, но на практика са безстопанствени и са в окаяно състояние. Общината поставя пред министерството искане проектите за водни цикли на Велинград и Сърница да бъдат включени за реализация през следващия програмен период 2014-2020 година заедно с проектиране и изграждане на канализационни системи на 15 населени места в общината. За момента конкретен отговор от МОСВ по тези теми не е бил даден.
Новост е искането за възобновяване на проекта за зимен спортен център “Сютка”, за което министър Искра Михайлова е казала, че не е невъзможно, но трябва да се запознае с темата в детайли.
Основеният проблем, разискван на работната среща, е за изграждането на регионалното депо за битови отпадъци край Пазарджик. Както “Темпо” вече информира, няма достатъчно средства за неговата направа и затова се предлага да бъде изградена само една клетка от депото. Позицията на община Велинград по темата е, че ако се направи само една клетка, а в същото време се затвори общинското депо, то населени места като Сърница и Кръстава ще трябва да извозват отпадъците си на повече от 100 километра. Това ще доведе до увеличение на таксите за смет и няма да бъде икономически рентабилно. Затова заедно с община Ракитово настояваме за паралелно изграждане на Претоварна станция и сепарираща линия край Ракитово. Общината настоява и за намаляване на таксите за отчисления за депата, както и отчисленията да се събират чак след като се въведе в експлоатация регионалното депо в Пазарджик.
На срещата в Стрелча общините от област Пазарджик са поставили поредица от проблеми, по които сега ще се очакват и конкретните решения на МОСВ.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай