Велинград - online - Пенсионерският съюз отчете дейност и избра ръководства 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Пенсионерският съюз отчете дейност и избра ръководства
Публикувано 2013-10-01 09:13:01 от Темпо

Общинският съвет на пенсионерите в община Велинград проведе на 27 септември 2013 г. своята първа отчетно-изборна конференция след учредяването си през октомври 2010 г. Тогава 5 пенсионерски клуба (3 от Велинград и по един от Драгиново и от Сърница) се обединяват и се причисляват към един от националните съюзи на пенсионерите в България. В момента те наброяват 18 и всеки от тях иска да представлява пенсионерите в една или друга степен и да защитава интересите им.

В дневния ред на конференцията бяха включени три точки: 1. Отчетен доклад за дейността в периода от 07.10.2010 до 27.09.2013 г. 2. Отчет на Ревизионната комисия, 3. Избор на нов УС, председател и делегати за областната конференция. Гост на събранието бе заместник-кметът Георги Янчев, а поздравителен адрес до съюза изпрати председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова.
В отчетния доклад, прочетен от председателя Мария Кадреева, бяха представени дейността и проблемите на пенсионерските клубове. Отбелязани са всички национални празници, годишнини от важни събития и чествания на исторически личности, имало е много тържества с музика, песни и танци, екскурзии и излети, гостувания в други градове на различни пенсионерски клубове, както и посрещане на гости за провеждане на съвместни мероприятия. Като проблеми бяха посочени на първо място финансовите затруднения на клубовете, както и застаряването на членския състав. Въпреки трудностите, пенсионерите от нашата община ще продължават да се борят за защита на интересите си, като ще продължат да разчитат на помощ и разбиране от страна на общинската власт.
Ревизионната комисия отчете ниските приходи и разходи на клубовете и малкото налични средства. По време на обсъжданията бяха направени предложения да се помисли за възможността пенсионерите да предложат и изберат свои представители за общински съветници. Бяха представени и искания за някои социални придобивки, особено при ползването на градски и междуградски транспорт за по-ниски цени на билетите или за безплатен превоз на хора над 70-годишна възраст. И двата доклада бяха приети и гласувани без забележки.
За избора на нов УС първо беше предложен броят на членовете да бъде 9 и това бе прието. За председател на съюза отново бе избрана единодушно Мария Кадреева, която благодари за оказаната й чест. Бе избрана и Ревизионна комисия в 3-членен състав с председател Н. Гълев. Като делегати на предстоящата областна конференция бяха посочени и избрани общо 10 души - петимата председатели на пенсионерските клубове и техните заместници.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България