Велинград - online - Водосвет и основен камък за параклиса „Св. Власий” в Каменица 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Водосвет и основен камък за параклиса „Св. Власий” в Каменица
Публикувано 2013-10-01 09:35:20 от Темпо

Точно на 26 септември, когато се отбелязва успението на свети апостол и евангелист Йоан Богослов, бе дадено официалното начало за строежа на параклиса “Св. Власий”, на терена над топлия минерален извор “Власа” в кв. Каменица.

След разрешението и благословията на Епархийския съвет към Пловдивската митрполия и с огромната дарителска помощ на велинградчанката Мария Рангелова, живееща сега в София, строителните дейности по изграждането на параклиса вече са факт от началото на месец септември.
Архиерейският наместник архимандрит Яков отслужи водосвет и благослови Богоугодното дело. На масата с хляба, виното и водата беше поставена и една от малкото на брой икони на Св. Власий, която се съхранява в църквата “Св. Троица” в кв. Каменица. С архимандрита съслужиха и свещениците от велинградските църкви Антон, Александър и Ангел, както и отец Стоил от храма в Ракитово.
Новият параклис “Св. Власий” ще възстанови унищожения преди близо 350 г. храм със същото име и ще добави още едно православно средище в Чепинското корито. Според изискванията при строителството на църкви и параклиси след водосвета архимандрит Яков постави в специално подготвена бетонна клетка основен камък и осветени вода, олио, кръст, листчета с имената на дарителите и на присъстващите миряни за здраве и благополучие, както и писмено послание от Пловдивската митрополия до поколенията с информация за съграждането на параклиса в “лето Господне 2013-то, 26 септемврий”.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола