Велинград - online - Три важни институции чакат “дом” от общината 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Три важни институции чакат “дом” от общината
Публикувано 2013-10-01 09:43:35 от Темпо

На 26 септември Общинският съвет разгледа, но не взе решение по молбата на НОИ за предоставяне на общински помещения на ул. “Ал. Стамболийски” (бившия център за рехабилитация и интеграция) за нуждите на службата. Проблемът предстои да се решава от комисия, тъй като казусът е сложен.

В момента тече процедура по продажба на сградата на общинската фирма “Стройком в ликвидация” на ул. “Борислав”. В тази сграда са офисите на три важни държавни институции: НОИ, Закрила на детето и Комисията по пробация. Сградата на “Борислав” все още не е намерила купувач, но когато това стане, трите институции ще останат на улицата.
Предложението на комисията по икономика бе да не се гледа само молбата от НОИ, а трите служби да излязат с общо предложение и тогава да се гласува. От страна на НОИ Валентина Велкова подчерта, че не веднъж са подавали молба и че ако затворят, това означава всеки ден безработни, майки и болни да пътуват да документи до Пазарджик. За първите 8 месеца на годината служителите на НОИ във Велинград са приели 11 502 документа за парични обезщетения и помощи и 1597 заявления за обезщетения за безработица, а предстои и предоставяне на пенсионни услуги. От името на Агенцията за закрила на детето Сашка Жекова изтъкна, че тяхната молба е още от април тази година и че помещенията на ул. “Ал. Стамболийски” са адаптирани за социални дейности и с рампа, подходяща за работата им. В момента службата се посещава от семейства от много европейски страни, за които е “лице” на града.
Председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова бе категорична, че трябва да се намери кардинално решение, а не на парче и че не бива съветниците да стават заложник на споровете между трите институции. Затова и бе избрана комисия, която да реши трудната задача и да намери общински помещения за трите служби.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай