Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 01.10.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 01.10.13
Публикувано 2013-10-01 09:44:56 от Темпо

КРЕДИТ Общинският съвет даде съгласие за ползване на кредит в размер до 1 046 600 лева по проекта за подобряване на енергийната ефективност на 8 учебни заведения. Сумата е от дългосрочния револвиращ кредит, който общината получи от “Райфайзенбанк”.


ПРОЕКТИ Кметът Иван Лебанов бе упълномощен да подпише запис на заповед в полза на Държавен фонд “Земеделие” по два проекта: за 25 808 лева по проекта за археологически разкопки, консервация и експониране на тракийско светилище на връх Острец и за 82 498 лева по проекта за ремонт на Радонова женска баня в кв. Чепино. Проектите се финансират по Програмата за развитие на селските райони.

ДРУЖЕСТВА в изпълнение на решение от предишната сесия на Общинския съвет управителите на “ВКТВ” и “МБАЛ-Велинград” представиха икономически анализ и мерки за подобряване на финансовото състояние на двете общински дружества. Съветниците не взеха решение по предложените мерки с мотив, че това е работа и отговорност на управителите.

УЧИЛИЩА Съветниците приеха без забележки и дебати доклада за състоянието и тенденциите за развитие на училищата и детските градини за новата учебна година, изготвен от началник отдел “Образование, култура и вероизповедания” Недялка Стефанова.

ОТЧЕТ Отчетът за изпълнение на решенията, взети от Общинския съвет в периода април - юни 2013 г., сочи, че 110 решения са изпълнени, а останалите 9 са в процедура.

ПРОДАЖБИ Местният парламент откри процедури за продажбата на поредица от общински имоти. Отново най-много имоти ще се продават на Юндола, като съветниците решиха това да става чрез таен търг.

“ДЕЛЕКТРА” Общинският съвет не даде съгласие за сключване на договор за извършване на услугата “водоподаване” от “ВКТВ” на “Делектра” ЕООД - София. Решението бе подкрепено от съветници от всички групи с изключение на ДПС и в крайна сметка не бе прието, което даде основание за коментари, че така се отблъскват и малкото инвеститори, желаещи да развиват дейност в нашата община.

ПАЗАРА С 30% бе намалена началната месечна наемна цена за 4 магазина, намиращи се на Пазара във Велинград. При проведените конкурси за отдаване под наем на два пъти не са се явили никакви кандидати за търговските обекти. Сега началните цени са намалени и се очаква ново стартиране на процедурите.

ВОДОПРОВОДИ Гласувани бяха 5 искания за учредяване право на прокарване на водопроводи за минерална вода. Съветниците подкрепиха исканията на “ГОЛД” ООД - Велинград за хотел “Рич”, ДП “Български спортен тотализатор” за почивната база на тотото, “Балнеа Ризортс” АД - София за хотел “Бор”, “Роботика” ООД за хотел “Витоша” и “Аква Вива СПА” за хотел “Аква Вива”. Одобрен бе и проект за трасе за нов водопровод за минерална вода по искане на “Болкан Асет-Мениджмънт” ЕАД за почивен дом на ул. “Цар Самуил” във Велинград. Съветниците разрешиха разработване на план за трасе на нов подземен водопровод в м. “Мариница-Оранжериите” в Драгиново по искане на “Дикси 64” ЕООД.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води