Велинград - online - Новият зам.-кмет Даниела Салкина поема европроектите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Новият зам.-кмет Даниела Салкина поема европроектите
Публикувано 2013-10-01 09:50:27 от Темпо

Кметът Иван Лебанов назначи на поста заместник-кмет на община Велинград досегашния директор на Общинско предприятие “Туристически информационен център” (ТИЦ) Даниела Салкина. Щатът за четвърти заместник-кмет е свободен от близо година, след като Мустафа Джамбаз си подаде оставката от поста.

Заповедта за назначаването на г-жа Салкина е с дата 23 септември 2013 г. Тя ще отговаря за ресорите европейски фондове и програми и обществените поръчки. Даниела Салкина има висше инженерно образование от Техническия университет във Варна и трудов стаж в различни сфери - данъчна служба, банка, Поземлена комисия, общинска администрация и ТИЦ. От години работи по различни европейски проекти, а след конкурс е избрана за външен оценител на проекти по Оперативна програма “Конкурентноспособност” и по Програмата за развитие на селските райони. Към момента е представител на Община Велинград в Местната инициативна група “Белово, Септември, Велинград”, която също работи по Програмата за развитие на селските райони.
В първата й работна седмица попитахме г-жа Салкина какви промени ще има в двата ресора - европейски проекти и обществени поръчки, в които общината има натрупани проблеми. Новият заместник-кмет изтъкна, че обемът на работата е огромен - в общината сега се изпълняват 20 европроекта. Целта й ще бъде да организира по-добре наличния капацитет на общинските служители, който е налице. Няма да има структурни промени, а ще заложи на ефективна вътрешна организация - по-бързи темпове на обработка на документите, по-бърза реакция на служителите и компетентни решения.
Г-жа Салкина коментира пред “Темпо”, че при нейното назначение на заместник-кметския пост изобщо не е имало политически мотиви. Работата си като председател на общинската организация на Движение “България на гражданите” тя определя като обществена дейност, докато на заместник-кметския пост решаващи са не политическите, а професионалните и експертни качества.
В петък, 27 септември, общинският пресцентър цитира и позицията на кмета Иван Лебанов. Той заявява, че никога не се е повлиявал от нечии интереси, политически пристрастия или членство в партийни организации. Според градоначалника най-важното и единствено условие при конкретно назначение несъмнено остава професионализмът на дадената личност. “Без съмнение Даниела Салкина е специалист в европроектите и именно затова е избрана да бъде в екипа ми”, изтъква кметът.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води