Велинград - online - На екскурзия в Пиринска Македония 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

На екскурзия в Пиринска Македония
Публикувано 2013-10-04 21:18:38 от Темпо

Ползвателите и персоналът на Дневния център за възрастни хора с увреждания (ДЦВХУ) във Велинград посетиха на 30 септември няколко населени места в Югозападна България. Екскурзите са част от плана за дейността на ДЦВХУ и винаги са свързани с много емоции и трупане на впечатления. Този път маршрутът е включвал посещение на селата Долно Драглище, Добърско и гр. Банско.
Ръководството на Дневния център благодари на фирмите “ГИА Холидейз” - Асен Даскалов, „Диди-Ко” - Васил Дерменджиев и „Минерали-М” - Надежда Ключкова , които подпомогнаха провеждането на екскурзията със свои средства.
Посещението в с. Добърско беше свързано и с по-особените усещания за доайена на ДЦВХУ Елена Спасова, която имаше възможност да види родното място на своята майка и да се срещне с близки за нея хора. Групата е посетила старата църква “Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат” , която половината е вкопана в земята и е изградена от камък и хоросан (на места и с тухли) през 1614 година от будни и заможни добърчани. В нея се намира икона на Иисус Христос, в която някои откриват космическо присъствие и виждат на заден план ракета. В двора на храма се намира и аязмо (извор) с лековита вода, която според преданието е помогнала на заселилите се тук ослепенни Самуилови войници да прогледнат. В Банско се е състоял предвиденият обяд, а собствениците на механа “Чичо Цане” са предложили менюто си на по-ниски цени с отстъпки. Макар и за един ден екскурзията, е донесла много радост и положителни емоции за всички хора, които се надяват и занапред да ползват услугите на ДЦВХУ.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай