Велинград - online - Окръжният съд остави без разглеждане жалба на съветници от ДПС 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Окръжният съд остави без разглеждане жалба на съветници от ДПС
Публикувано 2013-10-04 21:40:25 от Темпо

С определение от 27 септември 2013 г. Окръжен съд - Пазарджик остави без разглеждане жалба от група общински съветници от групата на ДПС в Общински съвет - Велинград. Тяхната жалба е против постановление на Пазарджишката окръжна прокуратура, с което е прекратено наказателното производство срещу кмета на Кръстава Мустафа Еюпов. Според съветниците от ДПС постановление на окръжната прокуратура е необосновано и незаконосъобразно и се иска да бъде отменено и да се върне делото на прокурора с указания за прилагането на закона.

Спорното досъдебно производство е образувано от Окръжна прокуратура - Пазарджик с постановление от 25.02.2013 г. за това, че през 2009 г. кметът на Кръстава е превишил властта и правата си във връзка с изпълнение на програмата “От социални помощи към осигуряване на заетост“. Обвинението е, че е закупил 2990 л.м. водопроводна тръба Ф-75, на стойност 19 734 лв с цел да набави облага на близка до него фирма и от това е могло да настъпят немаловажни вредни последици за Община Велинград. С постановление от 05.07.2013 г. Окръжна прокуратура Пазарджик прекратява наказателното производство.
Пазарджишкият окръжен съд счита, че жалбата от съветниците на ДПС е недопустима и производството по делото да бъде прекратено. Съображенията на съда са, че НПК сочи лицата, имащи право да обжалват постановление на прокурора за прекратяване на наказателното производство: обвиняемия, пострадалия или неговите наследници, както и ощетеното юридическо лице. В случая ощетеното юридическо лице е Община Велинград. Очевидно авторите на въпросната жалба, които самите са се самоопределили като “група общински съветници“, считат себе си за процесуални представители на Община Велинград, което е недопустимо. Съгласно ЗМСМА кметът на общината я представлява пред физически и юридически лица и пред съда. Определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води