Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Н2О или гола вода? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Н2О или гола вода?
Публикувано 2013-10-04 21:44:08 от Темпо

Нека хубаво да погледнем тази снимка на чешма за минерална вода в СПА столицата Велинград. Конкретната чешма е срещу къщата на Н. Гяуров, но не е изключение, а правило - тук, в СПА столицата, чешмите, от които извира нашата лечебна и благословена вода, изглеждат така...

Какво чувство трябва да изпитаме първо? Срам, че от десетилетия не можем да сложим една табела с кратка информация за състава на водата и какво лекува? Гняв, че от десетилетия държавата, чиято собственост е въпросната вода и общината, която е призвана да бъде стопанин на чешмите, си прехвърлят отговорности и си измиват ръцете с Н2О? Възмущение, че е толкова голяма пропастта между претенциите ни за международен курорт и реалностите? Или болка, че това е нашият град, че дедите ни са каптирали тези извори, че поколения са пили от тази вода и са намирали в нея лек, а днес сме се докарали дотук?
Н2О - химическата формула на водата, която е в основата на живота на планетата Земя... Надписът е универсален, що ли ни трябва да обясняваме повече на гостите на курорта, дето се кичи с титлата СПА столица?! В нашия случай това Н20 показва, че сме гола вода. Информацията ни е гола вода, рекламата ни е гола вода, чешмите ни са гола вода!
С този ярък пример вестник “Темпо” слага началото на една рубрика, която ще посветим на водите във Велинград. Нашият град дължи част от поминъка и славата си на водата, но с днешна дата сякаш сме забравили това. Ще търсим информация и изследвания, ще вадим стари и нови факти, ще призоваваме хората и институциите, облечени с власт и възможности, да оправят чешмите, баните и табелите. Ще търсим и ценим всяка позиция на нашите читатели, ще подкрепим всяка ценна идея. Защото сме убедени, че всеки от нас е длъжник на водите на Велинград и че е време не само за приказки, а да свършим малко конкретна работа.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай