Велинград - online - ОБРАТНА ВРЪЗКА: Искаме достоен път за нас и туристите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОБРАТНА ВРЪЗКА: Искаме достоен път за нас и туристите
Публикувано 2013-10-04 21:47:37 от Темпо

Жалба от граждани на Велинград, живеещи на бул. “Съединение” в частта от Горското до моста в кв. Каменица
До: Министерството на регионалното развитие и благоустройството - София, Областна дирекция на регионалното развитие - Пазарджик, Кмета на Община Велинград


Уважаеми господа,
Представяме на Вашето внимание следната картина и ситуация:
1. Булевард “Съединение” във Велинград има около 1 километър настилка от павета с давност повече от 60 години. Въпреки възрастта, описваме състоянието: настилката е амортизирана до степен пътят да е вълнообразен, включително и заради честите разкопавания по различни причини. Освен разбиването на колите, самият път също се рони.
2. Измерено е, че шумът от затрудненото движение на колите и транспорта (по булеварда мината и общественият транспорт) е в пъти (10-15) над допустимото. Този шум, освен че вреди на здравето на живеещите, е особено вреден за децата. На булеварда има детска градина, помощно училище, старчески дом, детски площадки, паркове, кафенета, офиси, магазини и други работни места. Не на последно място са унищожени крехките ни опити за отваряне на стаи, къщи за гости и хотели, което е надежда за нас и поминъка на децата ни.
3. Изключително обезпокоително е състоянието на канализацията и ние години наред сме потърпевши от наводнения и задръствания на мръсния канал и от амортизираната водопроводна система.
4. Използваме възможността да Ви обърнем внимание и на други, също важни за нашия живот детайли: поставяне на камера при помощното училище; редуциране и регулация на превозните средства, извозващи сметта от другите квартали; риска от безотговорното отношение към старите дървета по булеварда.
Можем да изреждаме още. Нашата жалба е за това да бъде погледнато изцяло на този булевард с изискването най-после да бъде направен по европейски, за да бъде той нашето спокойно и човеколюбиво място за движение и живот.
Не на последно място споделяме горчивината от излъганите надежди и празните обещания от местната управа. Искрено се надяваме, че гласът ни ще бъде чут и този булевард ще се превърне в достоен път за нас, за туристи и гости на нашия прекрасен град. Готови сме като гражданско общество да приложим и доброволен труд.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай