Велинград - online - Премиерът се срещна с местната власт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Премиерът се срещна с местната власт
Публикувано 2013-10-04 21:48:41 от Темпо

На 3 октомври министър-председателят Пламен Орешарски участва в среща с кметовете и Областната управа на Пазарджик. В дискусията се включиха евродепутатът Илияна Йотова, народните представители Йордан Младенов от Коалиция за България и Сергей кичиков от ДПС и министърът на транспорта Данаил Папазов. Община Велинград бе представена от заместник-кмета Георги Янчев.

Премиерът увери представителите на общините, че именно местната власт ще бъде акцент в държавния бюджет за 2014 г. Той бе запознат с някои от най-налещажите инфраструктурни проблеми на Пазарджишка област, сред които са изграждането на надлеза по пътя Варвара - Велинград, ремонт на пътя Пещера - Батак, рехабилитация на пътя Юндола - Разлог, цялостно решаване на въпроса със строителството на регионално депо за битови отпадъци.
Част от наболелите въпроси на Община Велинград също са били зададени на премиера, информира общинският пресцентър. Сред тях са общината да получи за стопанисване минералните извори от находищата Лъджене и Чепино, както и важният за общината проект за ски-център “Сютка”. Отправено е и питане за изграждане на околовръстен път от Пашово - Абланица - Велинград, по който да преминават тежкотоварните автомобили, тирове и други превозни средства, за да се избегне трафика на камиони в централна градска част. Премиерът е запознат и с искането на общината да получи държавни земи в землището на местността Кара тепе за изграждане на вилно селище.
След срещата с местната власт премиерът и министърът на транспорта присъстваха на първата копка на нова автогара в Пазарджик. Автогарата ще се изгражда на входа на Пазарджик откъм Велинград, на територията на бившите казарми.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води