Велинград - online - Ремонтът стигна най-тесния участък на ул. “Юндола” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ремонтът стигна най-тесния участък на ул. “Юндола”
Публикувано 2013-10-04 21:50:54 от Темпо

Цялостният ремонт на “Юндола” достигна най-тесния участък на улицата: от У-образното кръстовище зад общината до изхода на Велинград. Това е последният етап от подмяната на водоснабдителната и канализационна мрежа и последващото асфалтиране. Трудностите идват от по-тежките атмосферни условия и особеностите на участъка - точно тук са най-големите проблеми и най-честите аварии във ВиК мрежата.

С повишено внимание ще трябва да се работи в участъка пред СОУ “Св. св. Кирил и Методий”, където всекидневно преминават стотици ученици. Родители и живеещи в района изразиха недоволство, че са разкопани и двата тротоара по ул. “Юндола”, което още повече затруднява отиването и връщането от училище. Алтернативните маршрути не са много, като основният ще бъде по успоредната на ремонтирания участък улица “Стела Благоева”.
Трудности ще има и за пътуващите. Общината отвори за движение ул. “Хан Аспарух” само в едната посока (от центъра към Вельова баня), но въпреки това много шофьори не спазват правилата и карат и в обратната посока. Много колизии съпровождат придвижването на улица “Евлоги Георгиев” покрай река “Луковица”. Забраната за товарни автомобили над 3.5 тона да преминават през Велинград определено се нарушава, а разминаването на камион и автомобил по тясното платно на “Евл. Георгиев” е невъзможно и задръстванията са постоянни. Не е възможно двете платна да станат еднопосочни, тъй като камионите не могат да направят завой по платното, което свършва на кръстовището с ул. “Тошо Стайков”.
В създалата се сложна пътна обстановка трябва да има много по-засилено присъствие на полицията, за са се регулира движението поне в най-критичните участъки и да се налагат санкции на нарушителите.
Междувременно на 3 октомври фирмата-изпълнител на мащабния ремонт “ИСА-2000” се нареди на 40-то място в ласацията на Българската търговско-промишлена палата за 100-те български фирми с най-добри икономически показатели за 2012 година.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води