Велинград - online - Живеещи на “Съединение” искат европейски булевард 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Живеещи на “Съединение” искат европейски булевард
Публикувано 2013-10-04 21:53:40 от Темпо

Повече от 80 велинградчани, живеещи на булевард “Съединение” (от Горското стопанство до моста в квартал Каменица), написаха жалба до общината, Министерството на регионалното развитие и неговата областна дирекция в Пазарджик.
Гражданите описват изключително лошото на места състояние на уличното платно в участъка, който преди повече от 60 години е изграден с павета.
В момента на места шосето е вълнообразно, което разбива колите на пътуващите и повишава в значителна степен шума от булеварда, а от това страдат всички живеещи в близост до натоварения път.
Хората настояват за конкретни мерки от страна на местната власт. На първо място да се премахнат “полегналите полицаи” и вместо тях да се сложат камери, които да следят движението и да се налагат солени глоби на нарушителите. В тази връзка е и искането да бъде ограничена скоростта по булевард “Съединение”. Друго искане е да се направи пътека за движение на велосипеди, която да бъде за сметка на тротоара откъм пътното платно. Подписалите се настояват и за обновяване на алеите по централния булевард с нови декоративни храсти, като изрично не желаят повече да се садят брези.
В жалбата си велинградчани посочват, че искат да се обърне внимание на всички проблеми - лошата настилка, старата канализация, силния шум и булевард “Съединение” да бъде направен по европейски (целият текст на жалбата подписката публикуваме на стр. 2).
В същата посока е решението на общината да започне обследване на канализационната мрежа по целия булевард “Съединение” от Клептуза до края на Каменица, за което “Темпо” писа преди седмица. Това е първата стъпка от голям бъдещ проект за цялостен ремонт - смяна на ВиК мрежата и асфалитране на основната пътна артерия, свързваща трите квартала на Велинград. Проектът вече няколко пъти се анонсира от кмета Иван Лебанов и Общинска администрация, но засега все още е в бъдеще време.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай