Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.10.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.10.13
Публикувано 2013-10-04 21:55:34 от Темпо

НОИ На 1 октомври Националният осигурителен институт откри нова приемна за граждани в Пазарджик. Приемната е с адрес ул. “Екзарх Йосиф” 15а, като се ползва досегашният вход за офисите на НОИ. Новата сграда бе открита от социалния министър Хасан Адемов, в нея на 16 гишета 32 служители ще извършват всички услуги на принципа “на едно гише”.


“СТРОЙКОМ” За 10 октомври 2013 г. е насрочен повторен търг за продажба на имуществото на общинската фирма “Стройком в ликвидация”. За обектите, за които не са се явили купувачи на първия търг, цените са намалени с 20%.

ХРАНИ От 7 октомври започва раздаването на храни за нуждаещи се, определени по критерии от “Социални грижи”. Те ще получат по 10 вида хранителни продукти в специално разкритите за целта пунктове в Лъджене и Чепино във Велинград и в селищата Драгиново, Света Петка и Кръстава. Отворен е пункт и в Ракитово, а акцията ще продължи до края на месеца.

ГОРИВА Община Велинград обяви обществена поръчка за доставка на твърди горива - дърва, въглища и пелети, на обща стойност 117 260 лева. Горивата са за детски градини, кметства, дневни центрове, гробищния парк и общинското предприятие “Спортни имоти и пазари”. Конкурсът ще се проведе на 15 ноември 2013 г.

ДАРЕНИЕ Приключи обявената от Общинския съвет дарителска акция в помощ на семействата от Света Петка, чиито домове пострадаха при пожар на 6 септември. В кутията за дарения се събраха 87 лева, а съветниците от групата на ДПС са направили отделно дарение в дните след пожара. Пострадалите са получили помощ и от съселяни, частни фирми, горското стопанство в Юндола и др.

ЯЗОВИРИ Приключиха контролните проверки на язовирите в област Пазарджик за третото тримесечие на 2013 г. От РИОСВ отчетоха, че проверките за замърсяване на водите в язовирите не са констатирани нерегламентирани зауствания на отпадни води. Инспекцията информира, че няма издадени разрешителни за водовземания за питейно-битови нужди от язовир “Батак”.

ПОЕТИ Литературният клуб “Н. Вапцаров” отбеляза деня на поезията 1 октомври на среща с ученици от ПГИТ “Ал. Константинов”. Председателят на клуба Александър Кочев съобщи, че е поканил творците Анна Маргова, Катя Славова и Милен Налбантов.

ТЕАТРИ Заради заболяване на актьор пропадна гостуването на пловдивския театър, който трябваше да играе на 4 октомври на велинградска сцена. Тази събота, 12 октомври, във Велинград ще бъде показана пиесата “Декамерон”, постановка на Драматичния театър във Велико Търново. Спектакълът ще видим на сцената на читалище “Отец Паисий”.

ПЕТКОВДЕН По традиция на 14 октомври - Петковден ще бъде отслужена празнична служба в параклиса, изграден близо до центъра на курорта Юндола. Параклисът носи името на Света Петка Българска и на Петковден чества своя храмов празник с курбан за здраве.

САМОДЕЙЦИ Самодейните състави към читалище “Васил Левски” откриха новия творчески сезон. Стартът бе даден с концертна изява в деня на музиката и поезията 1 октомври.

От редакцията: Този брой на вестника е приключен редакционно на 4 октомври 2013 г. По-интересните събития от 5 и 6 октомври ще отразим в следващия брой.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола