Велинград - online - Малка книга с много поуки 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Малка книга с много поуки
Публикувано 2013-10-15 09:22:48 от Темпо

Най-новата книга на д-р Александър Попов е със заглавие “Приумици и отломки”. И както сам авторът е определил, приумиците са случайно хрумнали мисли, а отломките са от спомени, разкази и есета. В малката по обем книга, само в 61 страници, са събрани под формата на афоризми и сентенции над 600 мисли, разсъждения, изводи и поуки.

Големия професионален и житейски опит като лекар и общественик, срещите и контактите с различни хора, както и участието в политиката на страната като народен представител са дали възможност на д-р Александър Попов да сподели в кратък вид своите спомени, впечатления, наблюдения и лични гледни точки за събития, ситуации и прояви в обществения и политически живот. Ясно личи неговата активна гражданска позиция и аргументираното му мнение по различни проблеми и въпроси от нашето минало и настояще. С умението му ясно, разбираемо и увлекателно да представя мислите си, той достига дотам, че с лекота и в синтезиран вид успява да събере много мъдрост в малко думи. Не на последно място е и тънкото му чувство за хумор, с което не само посочва и разкрива някоя човешка слабост или духовен недъг, но кара читателя да се замисли и да усети в дълбочина силата на мисълта. Без преувеличение може да се каже, че събраните в книгата сентенции са “мисловни есенции” за ума на читателя. Те със сигурност му дават изключителната възможност да усети “аромата” на вложените в писменото слово идеи, изводи и заключения, които ще го накарат да се замисли за моралните стойности и човешките нрави:
“Когато един човек не крие и признава слабостите си, той не е слаб, а силен, и ще ги надмогне.”
“Да се чувстваш непълноценен е недостатък. Да се чувстваш скъпоценен - мания.” “Твърд като камък” - хвалят някого. Но камъкът е бездушен. Придобива душа в ръцете на ваятеля. А човекът - в ръцете на Създателя.”
“Личността на лекаря е фактор в лечебния процес - както положителен, така и отрицателен.”
“В страна, където невежите и сиромасите са мнозинство, демокрацията е мираж. Първите биват лесно излъгани, вторите - лесно купени.” “Свободната воля е Божи дар, и ако безбожникът може да се оправдава с обстоятелствата, вярващият не може.” “Когато избирателите гласуват за по-малкото зло, голямото е неизбежно.”
“Тест за култура. Колкото повече шум вдигаш около себе си, толкова по-малко културен си.” “Съществена разлика между писателя и пишещия: първият залага на качеството, а вторият - на бройката.”
“Шарен свят. Едни не припарват до лекар от страх да не им открие някоя болест. Други си измислят болести и припкат от лекар на лекар.”
“Ум без воля и воля без ум. Резултатът е еднакъв - никакъв.”
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води