Велинград - online - Софийската опера гостува в родния град на Н. Гяуров 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Софийската опера гостува в родния град на Н. Гяуров
Публикувано 2013-10-15 09:37:28 от Темпо

В годината, когато музикалният свят бележи 200 години от рождението на един от най-обичаните композитори - Джузепе Верди, Софийската опера и балет ще гостува в родния град на един от най-добрите баси за всички времена Николай Гяуров - Велинград.

На 23 октомври 2013 г. националната опера е подготвила специална програма, която включва изпълнения на арии от Джузепе Верди от най-добрите солисти баси на театъра в момента. Домакин на събитието е читалище “Отец Паисий 1893” - Велинград.
По този символичен начин оперното общество в България ще почете паметта на двама велики музиканти: италианския композитор Джузепе Верди и българския оперен певец Николай Гяуров. В програмата на тържествения концерт зрителите ще могат да чуят арии от оперите “Дон Карлос”, “Атила”, “Макбет”, “Набуко”, “Ернани”, “Отело”, “Симоне Боканегра”, “Сицилиански вечерни”.
На същата сцена, на която Николай Гяуров е направил първите си стъпки като артист, ще излязат басите Ангел Христов, Димитър Станчев, Петър Бучков, Светозар Рангелов и баритонът Бисер Георгиев.
2013-та година преминава особено тържествено за Софийската опера и балет. Под мотото “Дерби на два века” театърт отбелязва 200 г. от рождението на композиторите Рихард Вагнер и Джузепе Верди. Сезон 2012 - 2013 г. завърши грандиозно в театъра с поставянето за пръв път на Балканите на цялата тетралогия на Рихард Вагнер “Пръстенът на нибелунга”. Сезон 2013 - 2014 г. ще бъде открит през октомври с фестивала “Вива Верди”, в който ще видим премиери на оперите “Аида” и “Травиата”. Истинското дерби между двамата композитори ще бъде на 27 октомври от 18.30 ч. в НДК - концертът “Дерби на два века: Вагнер - Верди”.
Гостуването на Националната опера във Велинград ще бъде най-значимото музикално и културно събитие до момента в града. Певци от такъв висок ранг рядко пеят извън сцените на големите театри. С това събитие ще се отдаде заслужена почит на най-известния велинградчанин - Николай Гяуров, а жителите и гостите на града ще имат възможността да се докоснат до магията на оперното изкуство.
Билети могат да се купят пред читалище “Отец Паисий 1893” в центъра на Велинград.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води