Велинград - online - Съдът за казуса със събарянето на Културния дом 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съдът за казуса със събарянето на Културния дом
Публикувано 2013-10-15 09:42:12 от Темпо

Административният съд в Пазарджик остави без разглеждане жалбата на областния управител Иван Йорданов срещу решението, с което през декември 2011 г. Общински съвет - Велинград даде разрешение да премахване на незавършената сграда на Културния дом. Областният управител оспори решението заради допуснати съществени пороци, които са толкова съществени, че водят до неговата нищожност.

След образуване на административното дело и преди провеждане на първото заседание по делото председателят на Общински съвет - Велинград е изпратил Решение № 266, взето на извънредно заседание на 29 август 2013 г. С това решение Общинският съвет измени оспореното от областния управител решение - съветниците гласуваха, че не дават съгласие за съборяне на сградата. Според съда с второто си решение местният парламент по същество е отменил оспореното решение и то произвежда ефект на оттегляне на административния акт. Затова жалбата на областния управител се оставя без разглеждане и делото се прекратява с определение от 10 октомври 2013 г., което може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 7-дневен срок.
Решението на съда дава еднозначен отговор на дългите спорове между общинските съветници дали е необходимо да гласуват повторно по казуса с Културния дом. Но това съвсем не е краят, а по-скоро е началото на усилията, които общината трябва да положи, ако иска да си върне собствеността върху имота и сградата в центъра на Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води