Велинград - online - Десетина души обсъдиха бъдещето на Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Десетина души обсъдиха бъдещето на Велинград
Публикувано 2013-10-15 09:48:04 от Темпо

Едва десетина души (по-голямата част от тях бяха служители в общинската администрация) присъстваха на обявеното широко обществено обсъждане на проекта “Велинград - интегриран град на бъдещето“. Гражданско участие почти нямаше и това говори за изключително слабия интерес на хората за това, което се случва или което предстои да стане във Велинград. Дали недостатъчна разгласа, дали неудобното време в 11.00 ч. или по-скоро пълната незаинтересованост е причината за празната зала в общината на 9 октомври 2013 г.

Въпреки липсата на много хора отново бяха припомнени онези дейности, които предстоят да се осъществят в периода от 2014 до 2020 г. Община Велинград е сред първите 28 общини в страната, които се включиха в проекта и са в напреднал стадий за следващите стъпки в изпълнението му. Сега е на дневен ред усвояването на безвъзмездната финансова помощ, свързана с изработването на техническата документация на отделните проекти. Те включват различни обекти в три основни области: градска среда, образователна инфраструктура и социална инфраструктура. Ако предложените проекти бъдат одобрени и за тях дойде финансиране от европейските фондове, ще бъдат реализирани подобрения, реконструкции и рехабилитации в централната градска част, в паркове, зелени площи, детски и спорни площадки, в училища и детски градини, в уличната мрежа, тротоарите и пешеходните зони.
Въпреки малкото граждани, все пак бяха зададени някои въпроси и един от тях беше “Знае ли Европа, като дава тези пари за Велинград, дали в града ще останат хора през 2020 г.?” Обсъждането приключи с попълване на анкета за изразяване на впечатления и даване на предложения относно развитието на Велинград в следващите 7 години.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола