Велинград - online - Извънредната сесия за земеделските земи се отлага 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Извънредната сесия за земеделските земи се отлага
Публикувано 2013-10-15 09:50:14 от Темпо

На 21 октомври трябваше да се проведе извънредно заседание на Общинския съвет по единствена точка, свързана с предоставянето на земеделски земи в землището на община Велинград. Сесия обаче няма да има и по този повод председателят на местния парламент Дияна Кехайова оповести нарочно обявление, в което се уточнява, че отлагането на заседанието е във връзка с постъпило заявление от кмета на Община Велинград с дата 09.10.2013 г.

Като мотиви в заявлението за отлагане на извънредното заседание са посочени няколко:
- На Оперативно бюро от 16.09.2013 г. е уточнено провеждане на извънредна сесия на Общински съвет-Велинград на 21.10.2013 г. от 9.30 ч., с дневен ред “възстановяване на земеделски земи”, като материалите бъдат внесени от ОбА до 07.10.2013. На 27.09.2013 г. от Общинска служба земеделие са входирани 55 бр. преписки (9 бр. за землище Сърница, 2 бр. за землище Кръстава, 3 бр. за землище Велинград, 1 бр. Враненци и Абланица, 1 бр. Биркова и Враненци, 39 бр. землище Драгиново), като от 55-те преписки само 9 са с копия на решения (незаверени), 1 със съдебно решение, а останалите без подписи на членовете на Поземлена комисия, а със запис “за служебно ползване” и печат.
- Считано от 27.09.2013г. има пет работни дни, в които служителите на Общинска администрация да направят проверки по преписките и изготвят проекти за решения по 55-те преписки. Срокът е изключително малък, включително при съобразяване на обстоятелството, че по приложените преписки не са налични декларации (а при устно уточнение на някои от землищата, в подаваните декларации, не са записани съседи на имотите), представляващи изискуем документ за заявяване на земеделски земи. Служителите на ОБСЗ коректно изразиха готовност за съдействие за проверка на място от служител на ОбА, но в рамките на 5 работни дни е почти обективно невъзможно това да се извърши, особено при наличие на специфичните особености в решенията.
- Не са приложени изискуемите от законодателя решения за признаване на правото на възстановяване на собствеността в съществуващите или възстановими стари реални граници на ОБСЗ- Велинград - влезли в сила (с изключение на описаните 9 бр.), заверени вярно с оригинала, както и данни за съседи по решенията. Следователно не са изпълнени всички изисквания на § 27 от ЗСПЗЗ.
Предвид гореизложеното Оперативно бюро, което ще заседава на 21.10.2013 г., ще определи нова дата за провеждане на извънредното заседание, относно изпълнението на Решение № 102 и 103/28. 03.2013 г. за предоставяне на земеделски земи в землището на Община Велинград. Оперативно бюро ще определи и дневния ред на предстоящата редовна сесия, а също така ще обсъди и Програмата за работа на ОбС-Велинград за месец октомври.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води