Велинград - online - 6 съдии върнаха Делян Пеевски в парламента 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

6 съдии върнаха Делян Пеевски в парламента
Публикувано 2013-10-15 09:51:14 от Темпо

Водачът на листата на ДПС в нашия избирателен район Делян Пеевски се връща като депутат в 42 Народно събрание след решение на Конституционния съд. На 8 октомври 2013 г. най-високата съдебна инстанция в България взе решение по искането на 96 депутати от ГЕРБ за установяване на настъпила несъвместимост между положението на Д. Пеевски като народен представител и избирането му за председател на ДАНС. На 14 юни 2013 г. депутатът от ДПС бе избран и положи клетва като шеф на ДАНС. Същият ден той е подал оставка като народен представител, но тя не е гласувана от НС. След бурната обществена реакция срещу избора, на 17 юни 2013 г. Д. Пеевски оттегля оставката си като народен представител, а НС отменя решението, с което е избран председател на ДАНС.

На 8 октомври на Д. Пеевски е била дадена възможност да представи личните си обяснения пред конституционния съд, но той не се е възползвал. Шестима от конституционните съдии (Димитър Токушев, Пламен Киров, Красен Стойчев, Стефка Стоева, Борис Велчев и Гроздан Илиев) са отхвърлили искането за установяване на несъвместимост, според петима (Благовест Пунев, Румен Ненков, Кети Маркова, Георги Ангелов и Анастас Анастасов) то е основателно, а според съдия Цанка Цанкова самото искане е процесуално недопустимо, тъй като с избора на Д. Пеевски за председател на ДАНС той вече не е народен представител. Математически обаче шестте гласа за отхвърляне на искането на ГЕРБ са достатъчни за връщането на Делян Пеевски в Народното събрание.
След решението от Реформаторския блок се обявиха за ново питане до Конституционния съд, което да бъде формулирано по друг начин. Въпреки подновените юридически, политически и обществени спорове около личността и казуса Делян Пеевски, след няколко дни на поста председател на ДАНС той отново е депутат от ДПС. Дали това може да се случи на друго място, освен в България?
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води