Велинград - online - Схемата “спирки-павилиони” отново на дневен ред 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Схемата “спирки-павилиони” отново на дневен ред
Публикувано 2013-10-29 09:02:21 от Темпо

На 22 октомври 2013 г. в Община Велинград е постъпило писмо за намерение от името на фирмата “Фактор плюс” ЕООД. Още на същата дата Общинска администрация е входирала проект за решение с подписа на кмета Иван Лебанов, който съветниците ще трябва да обсъдят и гласуват на сесията на 31 октомври като последна (засега) точка.

Намеренията на “Фактор плюс” са за поставяне на до 20 броя павилиони за търговия върху петна общинска собственост във Велинград. Подобна схема влиза за обсъждане в местния парламент не за първи път, но сега е допълнена с нови елементи. Според проекта за решение се открива процедура за отдаване под наем на петна за срок от 10 години чрез конкурс за до 20 броя временни преместваеми обекти за търговия. Павилионите ще бъдат еднотипни и по одобрен проект, но извън визията, която е утвърдена от Общинския съвет през 2008 г. и към която бяха задължени да се придържат други наематели на общинска земя. Всяко от петната ще бъде с площ от 12 кв.м.: 6 кв.м. за автобусна спирка и 6 кв.м. за комплексно търговско обслужване. Условията за участие в конкурса изискват наемателят да поеме задължението да изгради 20 броя модулни автобусни спирки за градския транспорт по одобрен проект. Освен това наемателят ще може да постави 12 павилиона извън съществуващата и одобрена схема. Към проекта за решение са приложени и скици, според които част от тези павилиони ще бъдат освен по протежението на бул. “Съединение” и в централната градска част, на Пазара и на места, където няма автобусни спирки. Спечелилият конкурса ще получи и изключителното право да рекламира върху обновените автобусни спирки за срока от 10 години.
“Фактор плюс” ЕООД има спечелени концесии за автобусни спирки и павилиони към тях във Варна и Русе. Фирмата работи в сътрудничество с “Национална агенция разпространение”, която е част от медийната империя на Ирена Кръстева, майка на депутата от ДПС Делян Пеевски.
Схемата, включваща комбинация от автобусни спирки и павилиони за печатни произведения, цигари и алкохол, през последните години бе разиграна в много български градове. Припомняме, че през юли 2012 г. сходно предложение за Велинград направи фирмата “Булгартабак-Трейдинг”, но то бе отхвърлено от съветниците, тъй като включваше искане инвестицията да бъде за сметка на 10-годишния наем. Този път в проекто-решението не е посочен размер на наем, но пък е предвидена възможност той да бъде авансово платен, така че по темата може само да се гадае.
Случайно или съвсем не, внасянето на проекта съвпада с очаквани промени в Закона за акцизите, според които по предложение на ДПС ще се промени режимът за търговия с цигари и тя ще може да бъде извършвана само в лицензирани за целта търговски обекти. Това вещае сериозно преразпределение на пазар, в който участват множество местни дребни търговци. И прави още по-важно решението, което предстои да вземе велинградският Общински съвет за 10 години напред.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай