Велинград - online - С родилни мъки започна изпълнението на проекта за болницата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С родилни мъки започна изпълнението на проекта за болницата
Публикувано 2013-10-29 09:10:26 от Темпо

Шест нови апарати за хемодиализа плюс апаратура за осмоза са новата и голяма придобивка за Центъра по хемодиализа към общинската болница “МБАЛ-Велинград”. Кметът Иван Лебанов, управителят на болницата д-р Атанас Ташев и фирмата-доставчик подписаха договора на 24 октомври 2013 година. Така де факто стартира големият проект за обновяване и оборудване на болничното заведение с обща стойност 3 554 079 лева, осигурени по Оперативна програма “Регионално развитие”.

В първата доставка освен апаратурата за хемодиализа са и два нови ЕКГ-апарата за неврологично отделение и неонатален инкубатор за Акушеро-гинекологично отделение. За първи път общинската болница вече разполага с транспортен кувьоз за най-малките новородени бебета, похвали се д-р Ташев, който подчерта, че това е най-хубавият ден за “МБАЛ-Велинград”.
Изпълнението на проекта за болницата започна след истински “родилни мъки” по думите на кмета Иван Лебанов. В присъствието на лекари и медицински работници и на целия ръководен екип на общината в лицето на четиримата заместник-кметове г-н Лебанов изтъкна, че проектът се изпълнява, въпреки че “наши видни съграждани направиха всичко възможно това да не стане”. Общинската болница и обслужва хиляди пациенти от 3 общини, здравеопазването е приоритет за общината и тя няма да намали усилията си да помага на “МБАЛ-Велинград”, обеща градоначалникът.
Инсталирането на доставената нова техника ще започне след 5 ноември. В момента Центърът по хемодиализа обслужва 28 болни, но болничното ръководство планира да разшири дейността през курортния сезон. Персоналът е обучен да работи с новата апаратура, а старата ще бъде ремонтирана и ще може да се ползва за допълнителни диализи.
Това е само първата стъпка по реализирането на проекта, който предвижда доставка на съвременно оборудване за всички отделения и лаборатории в общинската болница. Успоредно с това ще бъдат направени строителни и монтажни работи в помещенията, в които ще се инсталира новата апаратура. За работата по проекта от страна на Общинска администрация пряко отговаря заместник-кметът Даниела Салкина.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България