Велинград - online - “Е този не може да се види и в Народния театър!” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Е този не може да се види и в Народния театър!”
Публикувано 2013-11-05 08:26:09 от Темпо

Денят на будителите в Ракитово бе отбелязан с едно дозирано като време и изказ тържество, но за сметка на това изпълнено с много вълнение. Колективът на читалище “Будилник 1898” бе избрал за тема на вечерта “100 години театрална дейност в Ракитово”. Преди да влязат в салона, ракитовци дълго се взираха в колажите в коридора на читалището и оживено коментираха, даже спореха. Някои се видяха на старите снимки, други познаха своите любимци и споменаваха с добро отишлите си от живота, но не и от сцената самодейци. А това се почувства в реакциите на публиката, когато на видеостената оживяха кадри от спектакъла “Бодливи ноти” под режисурата на Петко Райков.

Водещите Мария Гергененова и Георги Балкански прочетоха биографиите на театралните режисьори: Тодор Пелев, Георги Ташев, Ангел Узунов, Златка Грозданова и Стефан Попов, които горят в работата си и запалват пламъка на любовта към театъра у самодейците, извеждат ги на призови места във фестивали и конкурси, но най-вече ги правят магьосници на сцената. Една от тези магьосници Надка Цигова очарова публиката с участието си в откъс от “Нишан” и я просълзи с величието на духа си. Партнираха й неподражаемите Мария Кошеджийска и Ана Божанова. Господинът, седнал зад мен, обобщи най-точно видяното: “Е този не може да се види и в Народния театър”. Много аплодисменти получиха и талантливите самодейци Георги Балкански и Николина Лефтерова в откъса от “Криворазбраната цивилизация”.
Изпълението на стихотворение, посветено на театъра, от секретарката на чиатлището и самодейка Мария Гергеренова затрогна присъсващите в залата до сълзи. И това беше прекрасен финал на вечерта.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай