Велинград - online - Откриха първото “Училище за вода” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Откриха първото “Училище за вода”
Публикувано 2013-11-05 08:32:19 от Темпо

За девета поредна година в СОУ “Васил Левски” - Велинград официално бе поставено началото в дейността на ученическите компании, работещи по програмата „Джуниър Ачийвмънт”. Празнично настроение на старта създаде рок група “Оникс” към училището с ръководител Валентин Балов.

Гости на събитието бяха зам.-кметът Георги Янчев, управителят на “ВКТВ” ЕООД Борис Голомехов, инж. Велов и Цв. Чочева от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ), Антоанета Белухова, директор на ОП “Туристически информационен център” и д-р Асен Пачев, автор на книга за минералните води в района на Велинград.
Двете ученически компании с ръководители Людмила Рижук и Васил Аврамов сами представиха своите намерения и продукти, използвайки възможностите на мултимедии. Първата компания на учениците от XI клас с название “Smart Projects” ( в буквален превод означава „интелигентни проекти”) разкри своите идеи да засили мотивацията за учене и използването на тетрадки от типа “2 в 1” или варианта с тетрадка по “Всичкология”. Дейностите предвиждат още продажба на акции, събиране и предаване на отпадъчни материали, създаване на интернет форум и сътрудничество с партньори от Словакия и Естония за популяризиране на предлаганите продукти. Ръководещ принцип ще бъде: “Крачка в собственото си развитие и помогни на другите да вървят напред”.
Другата компания на ученици от IX и X клас, наречена “Water of Youth” (“Вода на младежта”), е избрала за своя основна цел грижата за водата, за нейното пълноценно използване и намаляване количеството, което се губи и изтича безполезно в канализацията. Възстановяване на счупени и занемарени чешми, поставяне на информационни табели за качествата на минералните води, диск с презентация са само част от замислените дейности “по пътя на живата вода”. Водещ мотив е твърдението, че “ние не знаем цената на водата, докато тя не пресъхне”.
След представянето на компаниите бяха подписани договори за съвместна дейност с директора на училището Емил Моллов, който пожела на учениците успешно представяне във всички национални изяви. Ученици от XII клас представиха своите виждания за Велинград в близкото и по-далечно бъдеще, като показаха кои мечти очакват да се сбъднат. Сред тях са построяването на зимен и летен акваленд с водни и ледени пързалки, Дворец на водата, балнеолечение и СПА център на достъпни цени, геотермално отопление за домакинствата чрез топлообменници и др.
За първи път в страната започва и своята дейност „Училище за водата”, което ще се осъществи в СОУ “Васил Левски”. В него ще участват учениците от IX до XII клас. В международен план такова училище има само в Литва, съобщи директорът Емил Моллов и посочи ролята на водата като бяло злато и нейното стратегическо значение в бъдеще. Основните цели на “Училище за вода” ще бъдат насочени към информираност за значението на водните ресурси, лечебните свойства на водата, интернет конференция с партньори от Русия в лицето на гражданската инициатива “Международен диалог”, семинари и лекции за водата, създаване на диск на български, руски и английски език, формиране на здравна култура и екологично възпитание за ползването на водата. Предвидени са концерти с известни изпълнители и групи, както и други публични изяви за популяризиране на инициативите и дейността на “Училище за водата”. Като партньори ще участват община Велинград, общинското дружество “ВКТВ”, РИОСВ - Пазарджик и д-р Асен Пачев като консултант.
Георги Дишлянов

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай